Det har blivit mycket sött på bloggen den senaste tiden, men idag bjuder jag på biffar. En massa goda ingredienser gömmer sig i dessa biffar och tillsammans bildar de en fin smakexplosion i munnen! 

I have made a lot of sweet things lately, but today I'm giving you a recipe for delicious patties. A lot of good ingredients are hiding in these patties and together they form a nice flavor explosion in your mouth!


Mediterranean-inspired Quinoa Patties

1 egg
2 tbsp flour
1,5 tbsp tahini
1,5 tsp red vinegar
3,5 dl quinoa, cooked
1,5 dl spinach
0,5 dl sun-dried tomatoes, chopped
0,5 dl walnuts, chopped
0,5 dl feta cheese, crumbled
2 tbsp finely diced onion
1 tbsp fresh parsley, chopped
1 clove garlic, minced
0,5 tsp salt

Preheat oven to 200°C. Lightly grease a baking sheet with cooking spray. Combine egg, flour, tahini, and vinegar in bowl. Stir in remaining ingredients, then mash together until mixture is firm enough to shape into patties. Shape mixture into patties with wet hands. Bake on prepared baking sheet 25 minutes, turning once.

 

Medelhavsinspirerade Quinoabiffar

1 ägg
2 msk mjöl
1,5 msk tahini
1,5 tsk röd vinäger
3,5 dl quinoa, kokt
1,5 dl spenat
0,5 dl soltorkade tomater, hackade
0,5 dl valnötter, hackade
0,5 dl fetaost, smulad
2 msk fint hackad lök
1 msk färsk persilja, hackad
1 klyfta vitlök, hackad
0,5 tsk salt

Värm ugnen till 200 ° C. Smörj en plåt med matlagningsspray. Blanda ägg, mjöl, tahini och vinäger i en skål. Rör i övriga ingredienser, mosa sedan ihop tills blandningen är fast nog för att forma till biffar. Forma blandningen till biffar med våta händer. Grädda i 25 minuter, vänd en gång.