Christmas morning begins with rice porridge with cinnamon and a freshly baked gingerbread croissant. I have used croissant dough and gingerbread dough to make the croissants. I rolled the gingerbread dough the same size as the croissant triangle and laid it on top and rolled up. Brush with egg and bake in 200 degree oven 20 minutes.
Till för-, eftermiddagsfikat blir det saffransbullar med mandelmassa, lussekatter och pepparkakor. På kvällen firar vi med god julmat och rum för julgodis finns alltid.
For the afternoon coffee we will have saffron buns with almond paste and Lusse-buns and gingerbread cookies. For dinner we are having delicious Christmas food and afterwards some yummy candy.
Saffransbullar
med mandelmassa
8-10
dl vetemjöl
1
dl strösocker
3/4
tsk salt
75
g smör, rumsvarmt
1
dl grekisk yoghurt / kvarg
1
påse torrjäst (11g)
3
dl mjölk (42°)
0,5
g saffron
120
g mandelmassa
75
g smör, mjukt
0,5-1
dl socker
Blanda
vetemjöl, socker, salt, smör, yoghurt och jäst i en matberedare till en smulig
massa. Tillsätt mjölk och saffran och arbeta samman till en smidig deg.
Ta
upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Bred på
fyllningen och rulla ihop. Skär i 2 cm bitar och lägg i muffinsformar som du
ställt i en muffinsplåt. Låt jäsa 1 h. Pensla bullarna med ägg och strö på
pärlsocker. Grädda i 200 grader ca 10-15 minuter.
Saffron
Buns with Almond Paste
8-10
dl flour
1
dl granulated sugar
3/4
tsp salt
75
g butter, room temp.
1
dl greek yoghurt / quark
1
packet dry yeast (11g)
3
dl milk (42°)
0,5
g saffron
120
g almond paste
75
g butter, soft
0,5-1
dl sugar
Mix
flour, sugar, salt, butter, yoghurt and yeast in a food processor into a
crumbly mixture. Add the milk and saffron and work together to form a smooth dough.
Put
the dough on a floured surface and roll it out into a rectangle. Spread the
filling on and roll up and cut into 2 cm slices. Put the slices in paper cases
and use a muffin pan if you want. Let rise for 1 h. Brush the buns with egg and
sprinkle with pearl sugar. Bake in 200 degree oven for 10-15 minutes.
I wish you all a Merry Christmas from Singapore!
31 Comments
Hi, Merry Christmas and Happy New Year to you.
ReplyDeleteDelicious bun and croissant, look so tempting. Very well baked. Love it.
Happy holiday and have a nice week ahead,regards.
Thank you Amelia and Merry Christmas!
DeleteJag önskar dig också en stämningsfull Jul! Bakverken ser fantastiskt goda ut! Kram
ReplyDeleteTack och God Jul! Kram
DeleteGod jul stor kram Diana
ReplyDeleteTack det samma! Kram
DeleteEn riktigt god jul till dig!
ReplyDeleteGod Jul Tove!
DeleteGod Jul till dig Katarina! Härliga godsaker!:)
ReplyDeleteGod Jul Lisa!
DeleteÅh vad mycket goda saker!!
ReplyDeleteGod Jul!!! :)
Tack Veronica, god jul!
DeleteHyvää Joulua =)
ReplyDeleteHyvää Joulua!
DeleteVilken fantastisk frukost och så härligt det ser ut med poolbad! God jul på dig också!! Kram
ReplyDeleteTack Sonja! Ja, en lite annorlunda jul med värme och pool. God Jul!
DeleteGod jul och hoppas du får en riktigt mysig jul!!
ReplyDeleteTack! God Jul!
DeleteGod jul och kram!
ReplyDeleteGod Jul Erika! Kram
DeleteGod jul på dig också
ReplyDeleteÅh, så mycket gott! God jul!
ReplyDeleteTack och God Jul!
DeleteMerry Christmas, Katarina. Have a wonderful holiday. Hugs and Christmas blessings...Mary
ReplyDeleteThank you Mary! Merry Christmas!
DeleteGod Jul! Vilken underbar bild på dig själv....annat det, än snöslask! ;) Kram
ReplyDeleteGod Jul! Tack och kram!
DeleteGod jul! Så fin bild på dig som badande tomte!
ReplyDeleteTack och God Jul!
DeleteHoppas du har haft fina juldagar! Vilken härlig bild på dig när du tar ditt julbad:) God fortsättning! Kram
ReplyDeleteTack Helena! Ja, julen har varit lugn och fin. Kram
Delete