Under jultiden tycker jag att det är gott med pepparkakssmak på det jag äter. Så jag har lagat en version på granola som smakar jul.

During Christmas season I like to eat things that are spiced with gingerbread. Here is a version of granola that tastes like Christmas.

 

Gingerbread Chia Granola

4 tbsp syrup
2 tbsp coconut oil
1/4 tsp salt
2 tsp gingerbread spice
7 dl rolled oats
2 dl coconut
1,5 dl nuts, seeds
1,5 dl dried fruits
2 tbsp chia seeds

Mix in a bowl syrup, oil, salt and gingerbread spice. Add the rest of the ingredients, except for chia, and stir. Bake in 160 degree oven for 25 minutes, stirring occasionally, until oats are golden brown. Let cool, then add the chia seeds. Store in an airtight container.

 

Pepparkaks-chiagranola

4 msk sirap
2 msk kokosolja
1/4 tsk salt
2 tsk pepparkakskrydda
7 dl havregryn (havre och råg)
2 dl kokos
1,5 dl nötter, frön
1,5 dl torkade frukter
2 msk chiafrön

Blanda i en skål sirap, olja, salt och pepparkakskrydda. Tillsätt resten av ingredienserna, förutom chia, och rör om. Grädda i 160 graders ugn i 25 minuter, rör runt några gånger, tills grynen är gyllenbruna. Låt svalna, tillsätt sedan chia. Förvara i en lufttät behållare.