Förutom bananfudge har jag också gjort tryffel med smak av mörk choklad och Baileys, som får smaklökarna att dansa! De smälter i munnen och du blir glad i hela själen. 

Besides banana fudge I have also made truffles with flavors of dark chocolate and Baileys, that gets your taste buds dancing! They melt in your mouth and you will be happy in the soul.


Baileys Truffles

1,5 dl heavy cream
225 g chocolate, chopped
2 tbsp Baileys Irish Cream
0,5 dl cocoa

Pour cream into a saucepan and bring just to a boil. Place chopped chocolate in a bowl and pour cream over chocolate and whisk until chocolate is melted and smooth. Cool 5 minutes, then whisk in Baileys. Cover and refrigerate mixture until completely chilled, at least 2 hours.

Shape the mixture into balls and roll in cocoa. Serve immediately or store in an airtight container in the refrigerator up to 1 week.


Baileystryffel

1,5 dl grädde
225 g choklad, hackad
2 msk Baileys Irish Cream
0,5 dl kakao

Häll grädden i en kastrull och låt koka upp. Lägg  hackad choklad i en skål och häll grädden över chokladen och vispa tills chokladen är smält och smidig. Låt svalna 5 minuter, vispa sedan i Baileys. Ställ i kylskåp och låt blandningen kylas ner, minst 2 timmar.

Forma blandningen till bollar och rulla i kakao. Servera genast eller förvara i en lufttät behållare i kylskåp upp till 1 vecka.