Att fylla muffins med jordgubbar och färskost med smak av jordgubb var lyckat. Och smulet överst är som pricken på i:et! Det här är ett recept till alla er som saknar sommaren, för visst är det sommar över dessa muffins. Har ni frysta jordgubbar så går det att använda dem. Jordgubbsfärskost kanske inte fås överallt, men då kan man ta naturell. 

To fill muffins with strawberry and cream cheese with flavors of strawberry was successful. And the crumb on top is yummy as well! This is a recipe for all of you who miss summer, because these muffins have summer written all over them :). You can use frozen strawberries as well. Strawberry cream cheese may not be available everywhere, but you can use plain cream cheese instead.



Jordgubb Cream Cheese Muffins med Smultopping

3 dl vetemjöl
1 dl socker
1,5 tsk bakpulver
nypa salt
3/4 dl sojamjölk / mjölk
4 msk kokosolja
1 ägg
100 g jordgubbs färskost, mjukt
1 dl färska jordgubbar, hackade

smul
1 dl mjöl
1 dl socker
2 msk smör, mjukt

Värm ugnen till 190 grader. Placera muffinsformar i en muffinsplåt. I en skål rör ihop mjölk, olja och ägg. Kombinera med de torra ingredienserna. Rör om tills bara fuktad. Försiktigt rör i hälften av färskosten och jordgubbsbitarna i muffinsmeten. Fyll muffinsformarna ca 2/3 fulla med smet. Skeda resterande färskost på muffinsen och med hjälp av baksidan av skeden tryck färskosten i varje muffin. Blanda smulingredienserna och strö över muffins. Grädda i 20-25 minuter tills gyllenbruna.

 


Strawberry Cream Cheese Muffins with crumbs

3 dl flour
1 dl sugar
1,5 tsp baking powder
pinch of salt
3/4 dl soy milk / milk
4 msk coconut oil
1 egg
120 g strawberry cream cheese, softened
1 dl fresh strawberries, chopped

crumb
1 dl flour
1 dl sugar
2 tbsp butter, softened

Preheat oven to 190 degrees. Place muffin cups in a muffin pan. In a bowl stir together milk, oil and eggs. Combine with the dry ingredients. Stir until just moistened. Gently stir in half the cream cheese and strawberry pieces into the muffin batter. Fill the muffin cups about 2/3 full with batter. Spoon remaining cream cheese onto the muffins, and using the back of a spoon push the cheese into each muffin. Mix the crumb ingredients and sprinkle over muffins. Bake for 20-25 minutes until golden brown.