Bröd bakat på potatis är gott! Har du överbliven potatismos kan du mycket väl använda moset till detta bröd! Bröden blir mjuka och jag rekommenderar er att äta dem varma med smör på. Men de är också goda kalla.
Bread baked on potato is good! If you have leftover mashed potatoes, you can well use it to this bread! The breads are soft and I recommend you to eat them warm with butter. But they are also good cold.
Potatis-fullkornstunnbröd
500
g potatis
2
dl mjölk
1
tsk salt
2
ägg
stänk
av olja
1,5-2
dl fullkornsmjöl
Skala
potatisen och koka den mjuk. Mosa potatisen och tillsätt mjölk, salt, ägg, olja
och mjöl. Blanda tills slät och häll högar av smeten på en bakplåtspappersklädd
plåt. Platta till högarna med mjölade fingrar. Baka i 250 graders ugn i ca 15
minuter. Äts gärna varma med smör.
Potato
Whole Wheat Flatbread
500
g potato
2
dl milk
1
tsp salt
2
eggs
splash
of oil
1,5-2
dl whole wheat flour
Peel
the potatoes and boil until soft. Mash the potatoes and add the milk, salt,
eggs, oil and flour. Mix until smooth and pour mounds of batter on a parchment
paper lined plate. Flatten the mounds with floured fingers. Bake in 250 degree
oven for about 15 minutes. Eat the bread warm with butter.
33 Comments
filling and flavourful flatbread looks wonderful
ReplyDeleteThank you!
Deletenow every time I have leftover mashed potatoes, I'm going to be thinking of this bread, YUM!!!
ReplyDelete:) These are really yummy!
DeleteAlltid får jag lära mig något nytt tips när jag läser dina recept! :) Jag har aldrig tänkt på att använda potatismos i brödet.
ReplyDeleteTack! Kul att du har sett filmen. Jag tycker den var fantastiskt bra. de röda jeansen satt som en smäck:)
Ha en bra start på veckan! Kram
Tack snälla Helena! Tack det samma, kram!
DeletePerfekt, blir alltid en massa potatismos över
ReplyDeleteBra, då kan du laga dessa :)
DeleteMums...Jag gillar bröd med Potatis, det blir så mjukt och gott! Kram
ReplyDeleteJa, de är mjuka och saftiga! Kram
DeleteSer riktigt gott ut. Det ska jag faktiskt testa till sonens flickvän. Köra en glutenfri variant av mjöl då det var så lite som behövs.
ReplyDeleteKram
Tack! Ja, det går säkert bra! Kram
DeleteOj så gott! Blev riktigt sugen på bröd nu.:) De är vackra också, men det är ju alla dina kreationer!;)
ReplyDeleteTack fina du!
Delete...eller så kan man göra potatismosplättar av överbliven mos, som jag håller på och gör just nu. :) Men det här brödet ser nog ännu godare ut än plättarna. ;)
ReplyDeletePotatismosplättar har jag aldrig testat, men det är också säkert mycket gott!
DeleteDet ser läckert ut!
ReplyDeleteThis looks so good!
ReplyDeleteThey look tasty.
ReplyDeleteThanks Pam!
DeleteMin mamma brukade alltid baka en chokladkaka med potatis, när jag var liten. Jättegod! Kram!
ReplyDeleteEn sådan har jag aldrig ätit, låter gott! Kram
DeleteVilka fina bröd. Låter mycket goda. Ser ut att passa tillsammans med mat/grytor/soppor. Hur mycket bröd blir det? En plåt full med små bröd?
ReplyDeleteTack! Ja, depassar bra att äta med mat! Det blir ca 10 st, beroende på storlek!
DeleteVilket bra sätt att ta tillvara på överblivna potatisar, smart!
ReplyDeleteJavisst är det!
DeleteVilket förträffligt sätt att använda upp överblivet potatismos på. Ska jag definitivt lägga på minnet!
ReplyDeleteJa, det är enkelt och gott!
DeletePotatisbröd är jättegott, jag gjorde Lompe (norskt potatisbröd) för ett tag sedan... kommer väl upp på bloggen efter jul tror jag :) Detta ser riktigt smarrigt ut min vän, kram!
ReplyDeleteJa, det är det! Lompe låter intressant! Kram
DeleteI love potato bread. These must be so tasty. And simple to make as well. Just my kind of recipe. I'll try this soon. Thanks for the recipe!
ReplyDeleteThanks! These are good, and easy to make!
DeleteSpännande kombo, som vanligt hos dig. Det ser verkligen gott ut också. KRAMAR
ReplyDelete