Bröd bakat på potatis är gott! Har du överbliven potatismos kan du mycket väl använda moset till detta bröd! Bröden blir mjuka och jag rekommenderar er att äta dem varma med smör på. Men de är också goda kalla.
 
Bread baked on potato is good! If you have leftover mashed potatoes, you can well use it to this bread! The breads are soft and I recommend you to eat them warm with butter. But they are also good cold.


Potatis-fullkornstunnbröd

500 g potatis
2 dl mjölk
1 tsk salt
2 ägg
stänk av olja
1,5-2 dl fullkornsmjöl

Skala potatisen och koka den mjuk. Mosa potatisen och tillsätt mjölk, salt, ägg, olja och mjöl. Blanda tills slät och häll högar av smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till högarna med mjölade fingrar. Baka i 250 graders ugn i ca 15 minuter. Äts gärna varma med smör.


Potato Whole Wheat Flatbread

500 g potato
2 dl milk
1 tsp salt
2 eggs
splash of oil
1,5-2 dl whole wheat flour

Peel the potatoes and boil until soft. Mash the potatoes and add the milk, salt, eggs, oil and flour. Mix until smooth and pour mounds of batter on a parchment paper lined plate. Flatten the mounds with floured fingers. Bake in 250 degree oven for about 15 minutes. Eat the bread warm with butter.