Tofu i sig är smaklöst, men det går att få smak på den med en god marinad. Den här marinaden använder jag mig oftast av. Denna gång gjorde jag tofuhamburgare, som åts tillsammans med chiabröd, ost, avokado, tomat och en sås på majonnäs, yoghurt och paprikakrydda. Receptet på chiabrödet får ni imorgon. 

Tofu itself is quite tasteless, but you can get a good taste with a good marinade. This marinade I use most often. This time I made tofu burgers, which were eaten together with chia bread, cheese, avocado, tomato and a sauce of mayonnaise, yogurt and paprika spice. You will get the recipe for chia bread tomorrow.


Marinerad Tofu

1 paket extra fast tofu
3 msk sojasås
2 msk sesamolja
1 msk färsk ingefära, riven
2 vitlöksklyftor, hackad
3 msk rapsolja
1,5 tsk socker
2 tsk citronsaft

Skär tofu i 8 lika stora skivor. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg tofu i en påse och häll marinaden över. Förslut påsen och placera i kylskåp upp till 24 timmar, skaka påsen då och då. När du är redo att laga tofun, värm ugnen till 200 grader och lägg tofubitarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugnen ca 8 minuter på varje sida.

 

Marinated Tofu

1 package extra firm tofu
3 tbsp soy sauce
2 tbsp sesame oil
1 tbsp fresh ginger , grated
3 garlic cloves , minced
3 tbsp canola oil
1,5 tsp sugar
2 tsp lemon juice

Cut tofu into 8 equal slices. Mix the marinade ingredients. Place tofu in a bag and pour marinade over. Seal the bag and place in refrigerator for up to 24 hours, shaking the bag occasionally. When ready to bake the tofu, heat the oven to 200 degrees and put tofu on a baking paper covered sheet. Bake in oven about 8 minutes on each side.