Of leftover beetroot hummus I made patties with four grain mixture. A successful experiment and the patties get a good taste of beetroot.
Fyra korn-biffar
med rödbetshummus
3 dl kokta fyra korn
(korn, råg, spelt, vete)
1 lök, riven
2 små morötter,
fint rivet
4 msk rödbetshummus
1,5 dl riven ost
salt
peppar
Blanda alla
ingredienser och forma till biffar. Stek i olja på båda sidor tills
gyllenbruna.
Four grain
Patties with Beetroot Hummus
3 dl cooked four
grain (barley, rye, spelt, wheat)
1 onion, grated
2 small carrots,
grated finely
4 tbsp beetroot hummus
1,5 dl grated
cheese
salt
pepper
Mix all the
ingredients and form into patties. Fry in oil on both sides until golden brown.
21 Comments
Jag ska nog göra wraps med rostad pumpa i helgen. Det såg så himla gott ut när du gjorde det...
ReplyDeleteJa, det blir nog lyckat!
DeleteVilken härlig färg det blev på biffarna! Äter du bara helt vegetariskt? Kram
ReplyDeleteTack Helena! Ja, vi äter med min man lacto-ovo vegetariskt. Kram
DeleteVarmasti maukkaita!:)
ReplyDeleteKiitos, olivat maukkaita!
DeleteI always have mixed feelings about beets but they look delicious here!
ReplyDeleteThank you Joanne!
DeleteÅh, rödbetsbiffar älskar jag! Gott med chevreost till!
ReplyDeleteJa, chèvre är gott till!
DeleteDessa gillar jag! Snygg färg också! :)
ReplyDeleteTack Kim, ja en fin färg får de!
Deleteåh vilken härlig färg de fick,låter riktigt smarrigt oxå
ReplyDeleteKul att experimentera lite:) gott!
ReplyDeleteKramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Ja, visst är det :) Kram
DeleteSå smart att ta tillvara överbliven hummus så! Jag tycker att dessa biffar låter helt i min smak. Och just nu skulle jag gärna sluka dem. Jag kör diet en här veckan och är faktiskt ganska hungrig...
ReplyDeleteKram!
Tack, jag vill helst inte kasta bort mat, så då får man tänka på alternativ :) Oj, inte roligt att vara hungrig. Kram
DeleteMycket smart att återanvända hommusen till detta... och så gott mums!
ReplyDeleteTack!
DeleteVad spännande gott det verkar vara! Och jag måste ge dig en komplimang för dina fina matbilder :) Mvh Stephanie @
ReplyDeletehttp://www.mondoblog.se/vitlokochenpralin/
Tack så mycket Stephanie! Vad glad jag blir!
Delete