Kakor med smak av pepparkaka och toffee är en god kombination! Söta, sega och knapriga. Kakorna är mitt bidrag till Novemberutmaningen hos Dagmar's Kitchen med temat adventskaka.
Cookies with the taste of gingerbread and butterscotch is a good combination! Sweet, chewy and crunchy. The cookies are my contribution to the November challenge at Dagmar's Kitchen with the theme Advent goodies.


Butterscotch Gingerbread Cookies
15-20 pcs
  
100 g butter
1,5 dl brown sugar
1 small egg
2 tbsp light molasses
3 dl flour
1 tsp baking soda
1-1,5 tbsp gingerbread spice
a pinch of salt
120 g butterscotch morsels

Preheat oven to 175 degrees C. In a bowl, beat butter, sugar, egg and molasses until creamy. Gradually add the dry ingredients and mix until well blended. Stir in morsels. Use an ice cream scoop to scoop the mixture onto baking sheets with parchment paper. Bake for 9-12 minutes or until cookies are lightly browned. Let cool.



Butterscotch Pepparkakor
15-20 st

100 g smör
1,5 dl farinsocker
1 litet ägg
2 msk ljus sirap
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1-1,5 msk pepparkakskrydda
en nypa salt
120 g butterscotch bitar

Värm ugnen till 175 grader C. I en skål vispa smör, socker, ägg och sirap tills krämigt. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl. Rör i butterscotch/toffee. Använd en glasskopa för att klicka smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Baka i 9-12 minuter eller tills kakorna är lätt bruna. Låt svalna.