Det här är en sylt helt i min smak, inte för söt och dessutom hälsosammare pga chia frön. Jag är så glad att jag fick dessa frön, för de går att använda till mycket. Det är bara att testa sig fram. Idag firas Farsdag i Finland, så grattis till dig pappa! 
  
This is a jam entirely to my taste, not too sweet and also healthier because of the chia seeds. I'm so glad I got these seeds, they can be used for much. It's fun to experiment with them. Today Father's Day is celebrated in Finland, so many congratulations to you dad!


Berry Chia Jam

3 dl blueberries and raspberries
1,5 tbsp maple syrup
1 tbsp chia seeds
a dash of vanilla extract

Bring the berries and maple syrup to a low boil. Stir frequently, let simmer for about 5 minutes. Lightly mash the berries. Stir in the chia seeds and cook the mixture down until it thickens to your desired consistency, or about 10 minutes. Stir frequently. Once the jam is thick, remove from heat and stir in the vanilla extract.

 

Bär Chia sylt

3 dl blåbär och hallon
1,5 msk lönnsirap
1 msk chia frön
en skvätt vaniljextrakt

Lägg bären och lönnsirapen i en kastrull och koka upp. Rör om ofta, låt sjuda i ca 5 minuter. Mosa bären lätt. Blanda i chia frön och koka blandningen tills den tjocknar till önskad konsistens eller ca 10 minuter. Rör om ofta. När sylten har tjocknat, ta bort från värmen och rör i vaniljextrakt.