Den fjärde rätten var Aloo Gobi och Dal Palak med vegetarisk Biryani. Biryanin hade en god smak av saffran och kardemumma och den blev en favorit. Vid sidan om serverades också papad, ett hårt tunnbröd, mycket gott det också.
Så kommer vi till desserten. Om maträtterna var starka, så här har vi en väldigt, väldigt söt dessert. Gulab Jamun, en slags indisk donits/munk, med smak av kardemumma liggande i en sockersirap. Jag tycker om söta saker, men den här var lite för söt för mig :) I fjol var jag på en bröllopsmiddag bestående av kinesisk vegetarisk mat, här kan du läsa om den.
Last weekend we were invited to a wedding dinner. We
were served an Indian vegetarian five-course dinner. Below the pictures I have
explained better what the dishes contained. The starter consisted of Potli
Samosa and Haryali Tikki, both were very good and you could dip them in a mint
sauce. Second course was a tomato soup, which was very hot, and felt that my
mouth was on fire. Unfortunately I could not eat many spoonfuls of it. As an
entree, we were treated to Kadai Paneer Methi Malai served with Naan. Paneer is
a type of Indian cottage cheese and this was the tastiest I've ever eaten. Naan
is always so good!
The fourth course was Aloo Gobi and Dal Palak with
vegetarian biryani. Biryanin had a good flavor of saffron and cardamom, and it
became a favorite. Alongside papad was also served, a hard flatbread, very good
too.
Then it was time for the dessert. If the dishes were strong, the dessert
was very, very sweet. Gulab Jamun, a kind of Indian donut, with flavors of cardamom,
lying in a sugar syrup. I like sweet things, but this was a little too sweet
for me :) Last year I was at a wedding dinner consisting of Chinese vegetarian food,
here you can read about it.
Appetizer, Potli Samosa (potato, peas, spices) and Haryali Tikki (potato, green peas, spinach, spices)
Soup, Tomato Shorba
Entrée, Paneer Kadai (spicy tomato based gravy with Indian cottage cheese) and Matar Methi Malai served with Naan ( green peas cooked in fresh cream and fresh indian spices)
Main Course, Aloo Gobi (potatoes, cauliflower, and turmeric) and Dal Palak (lentils with spinach and spices) served with Veg Biryani (rice dish with vegetables)
Dessert, Gulab Jamun ( Indian version
of donuts immersed in a warm sweet syrup)
Honey and Chocolate Cookies for the guests
29 Comments
Så spännande! Jag äter väldigt sällan indiskt, men har en bästis som älskar indisk mat. Naanbröd funkar ju alltid!
ReplyDeleteJa, naan är väldigt gott!
DeleteWow, vad fint och smarrigt det är, jag älskar att äta indiskt! En sådan bröllopsmeny skulle jag inte säga nej til...
ReplyDeleteJa, det var fint!
DeleteÅh va vackert!
ReplyDeleteJa, visst var det!
DeleteVad häfigt, indisk 5 rätters meny hade jag inte tackat nej till. Så fint och så gott det ser ut!!
ReplyDeleteJa, det var mycket gott!
DeleteUnderbart underbart vännen! :) Mums för maten och även så fint de har gjort det. Ja, gulab jamun är jättesött... jag gillar inte det så mycket. Dock vet jag inte om jag ska kalla det för munk.... snarare bollar. De smakar ju inte som munkar tycker jag... ;) kram!
ReplyDeleteJag tyckte gulab jamun påminde till smaken om munk/donits :) men vet inte om man kan göra dem på olika vis? Kram
DeleteJa, så kanske det är... jag tänker mig munkar som lite torra men de jag ätit kanske har varit sådana? Smaken... kanske när du säger det så... ;)
DeleteVad gott det ser ut!
ReplyDeleteTack!
DeleteVad fint det ser ut i lokalen! Det enda jag har smakat av maträtterna är naanbröd och det är ju alltid goda:))
ReplyDeleteTack! Kul att du kan njuta av bilderna! Det är otroligt vackert när iskristallerna glimmar i solstrålarna och luften är hög och klar:) Kram
Ja, naan är mycket gott! Kram
DeleteDet ser verkligen sagolikt gott ut!
ReplyDeleteOch jag älskar indiskt. Hade trivts bra där ;)
Kram
Ja, det var mycket gott! Kram
DeleteWow, what a wonderful experience you had there. I love reading and experiencing different cultures. Thank you so much for sharing this!
ReplyDeleteThanks! Yes, it was a lovely wedding!
DeleteVad kul att läsa om!
ReplyDeleteRoligt att du gillade inlägget, tack!
DeleteWow, vilken häftig bröllopsmiddag! Så roligt att läsa! Biryani är en favorit i det indiska köket!
ReplyDeleteTack, ja, det var en trevlig middag!
DeleteVilken bröllopsmiddag! :-O Så mycket gott!
ReplyDeleteJaa :)
DeleteVad gott allt ser ut! :D Måste lära mig att äta indiskt nångång.. Har aldrig fastnat för det riktigt, men måste ju finnas en massa gott som jag missat!
ReplyDeleteTack Kristin! Ja, det finns en hel del gott i det indiska köket!
DeleteWoW vad härligt annorlunda och gott det såg ut.Mmmm, nu blev jag hungrig på indisk mat. KRAMAR
ReplyDeleteJa, det var riktigt gott och indiskt är mums :) Kram
Delete