Oven baked pumpkin is really good and has a sweet flavor. It's good eaten as it is with a good cheese, like feta or chèvre or use as a filling in tortillas, which we did.
Roasted Pumpkin
pumpkin
oil
salt
Preheat the oven
to 200°C. Slice the pumpkin into
crescents and peel them. Put them on a
parchment paper lined baking sheet and drizzle on some olive oil and sprinkle
with salt. Roast the slices for 20-30 minutes, turning them midway during
baking, until they’re cooked.
Rostad Pumpa
Värm ugnen till
200 ° C. Skär pumpan in halvmånar och skala bitarna. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd
bakplåt och häll på lite olivolja och strö över salt. Rosta skivorna i 20-30
minuter, vänd dem halvvägs under gräddningen, tills de mjuka.
21 Comments
Simple yet delicious; I love this! Thanks for sharing and have a great week. :)
ReplyDeleteExactly! Thank you and have a great week as well!
DeleteMM, det lät gott kram Diana
ReplyDeleteTack!
DeleteTack för ett bra och användbart recept! Jag vet aldrig vad jag ska laga med pumpa! Kram!
ReplyDeleteJa, att rosta pumpa blir gott! Kram
DeleteVi har båda ugnsrostad pumpa som dagens inlägg, vad roligt! Men då måste jag fråga dig, kan man äta med skalet på? För du verkar ha skalet på i tortillan. KRAM!
ReplyDeleteKul! Nej, jag har inte skalet på ;) Kram
DeleteI love roasted squash but I've never done pumpkin. I love your idea of using the roasted pumpkin in a wrap, very nice!
ReplyDeleteRoasted pumpkin is yummy and delicious in a wrap!
DeleteJag har aldrig provat rostad pumpa, men det där låter som ett recept som skulle passa både mig och min bästis som handen i handsken. SPARAR och stjäl!
ReplyDeleteJa, rostad pumpa är gott :) Varsågod!
Deletespännande
ReplyDeleteLåter riktigt gott med en smarrig ost till.
ReplyDeleteHoppas allt bara är bra med dig.
Kram Susanne
Tack Susanne! Härligt att höra från dig! Allt är bra med mig! Hoppas du har det bra, kram!
DeleteDet lät spännande och helt nytt för mig.
ReplyDeleteSynd att jag redan gjort pumpan nu då, men kanske skaffa en liten till.
Lena från Make Ahead Food
Tack! Ja, det är gott :)
DeleteJag gjorde liknande förra året men då tog jag sesamfrön på... blir så gott!
ReplyDeleteJa, det låter gott!
DeleteSå gott det låter! :) Jag gjorde pumpasoppa idag och den blev också god. Mild och snäll mot magen! :)
ReplyDeleteJa, pumpasoppa är mycket gott det också!
Delete