Pumpkin can be used in both savory dishes and in baked goods. It is rich in dietary fiber, anti-oxidants, minerals, vitamins and contains no saturated fats or cholesterol. Spices like ginger and curry goes well with pumpkin and I have used coconut milk in this soup.
Pumpasoppa med kokos
500 g pumpa, i
bitar
1 lök, hackad
1 vitlöksklyfta,
hackad
0,5 färsk röd
chili, hackad
2-3 dl kokosmjölk
curry
ingefära
salt
peppar
Fräs lök, vitlök och
chili i en kastrull. Tillsätt pumpa och häll i vatten så att det nästan täcker
pumpabitarna. Låt koka tills pumpan är mjuk. Mot slutet av koktiden häll i
kokosmjölk och krydda. Mixa den slät.
Pumpkin Soup with Coconut
500 g pumpkin,
cut into pieces
1 onion, chopped
1 clove garlic,
minced
0,5 fresh red
chilli, chopped
2-3 dl coconut
milk
curry
ginger
salt
pepper
Fry the onion,
garlic and chilli in a saucepan. Add the pumpkin and pour in water so that it
almost covers the pumpkin pieces. Let cook until the pumpkin is soft. Towards
the end of the cooking add the coconut milk and season. Mix it smooth .
33 Comments
This makes me want to make some pumpkin soup. I love everything pumpkin, savory and sweet. Your soup looks delicious and healthy! I love it!
ReplyDeleteMee too, pumpkin is so delicious! Thanks!
DeleteYour pumpkin coconut soup looks gorgeous. I like the color of the blue and white bowl that you used for your beautiful yellow soup!
ReplyDeleteAnd by the way, I wish that I had the ability to subscribe to your site via email :).
Thank you Tessa!
DeleteYou can follow me via twitter, bloglovin or rss :)
https://twitter.com/#!/hovkonditorn
http://www.bloglovin.com/en/search/hovkonditorn
feed://hovkonditorn.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss
Vilken härlig gulfärg! Man blir glad!
ReplyDeleteTack, ja det stämmer :)
DeleteLät some n spännande kombo :) har du något mumsigt recept på lakritskola med chokladöverdrag?kram Diana
ReplyDeleteTack Diana! Ja, det har jag :) här varsågod: http://hovkonditorn.blogspot.sg/2011/12/lakritskola-licorice-toffee.html
DeleteKram!
Tänkte jag skulle ge mig på jakt efter recept med just pumpa i i tex matbröd och mjuka kakor, då jag i år skall göra en Hallowenpumpa till barnen och då blir det ju en hel del pumpakött
ReplyDeleteDet blir så gott med pumpa i mat och bakverk! Jag har en kategori på högra sidan som heter pumpa om du är intresserad av att titta vad jag gjort med pumpa :)
DeleteLagade soppa på Hokkiado(?)pumpa igår, även den med kokosmjölk :) Jättegott! Så knallgul och fin som din blev den inte men väl så god.
ReplyDeleteJa, gott blir det! Jag använde Kabocha pumpa!
DeleteVad gott det låter med kokosmjölk i pumpasoppan!
ReplyDeleteJa, kokos passar bra :)
DeleteVilken härlig färg på soppan!!! Kokosmjölk och pumpa låter gott!!
ReplyDeleteTack :)
DeleteSpännande : ) hade jag gärna testat stor kram Sofia
ReplyDeleteTack Sofia! Hade gärna bjudit dig på soppa. Kram
DeleteIt's funny I was just thinking yesterday how good a pumpkin coconut soup would be! Were you reading my mind Katarina? This looks and sounds wonderful - I just love anything with coconut milk and curry but adding pumpkin just takes it to a new (delicious) level! Now if we just lived a bit closer I would certainly take care of your left-overs :)
ReplyDeleteGreat minds think alike :) Thanks Chris!
DeletePumpa i matlagning är nytt för mig, men skall prova på detta!
ReplyDeleteJa, pumpa är mycket gott i mat och bakverk!
DeleteMåste börja göra mer soppor, skäms på mig. Det är ju så gott! Den här verkar ljuvlig.
ReplyDeleteKram
Ja, soppor är goda och kan varieras mycket! Kram
DeleteVilken underbart härlig färg det blev på soppan!;) jag blev jättesugen på soppa, så det får bli morotssoppa till lunch i morgon! Kram
ReplyDeleteTack Helena! Morotssoppa med fetaost är gott :) Kram
DeleteDet ser verkligen gott ut och jag vet att det smakar så gott så! Har gjort liknande tidigare fast kanske inte med den pumpasorten som du använt :) Kram!
ReplyDeleteTack Amy! Ja, god var den! Kabocha pumpa har jag använt här. Kram!
DeleteMisstänkte det :) Jag brukar oftast använda butternut squash, tycker den smakar så gott. Dessutom vet jag inte om Kabocha säljs i Sverige. Har inte sett den i Småland åtminstone :)
DeleteOj, oj så gott det ser ut:) Jättefint foto också!Den här soppan ska vi absolut laga!
ReplyDeleteTack så mycket Ann!
DeleteVilken vacker soppa! Jag gillar lite hetare pumpasoppor och gärna med smak av kokosmjölk. Kanske just för att det passar så fint tillsammans med kryddorna. Låter mycket gott!
ReplyDeleteTack Remsan! Ja, kokos och kryddorna passar bra med pumpa!
Delete