En underbart god glass! Ja, den bästa jag ätit på länge. Gör den, och jag gjorde min utan glassmaskin, men har du en så blir den säkert ännu lenare och krämigare. Mums!

A wonderfully delicious ice cream! Yes, the best I've eaten in a long time. Make it, and I did mine without an ice cream maker, but if you have one, I believe the ice cream becomes even smoother and creamier. Yummy!!


Baileys-Chocolate Ice Cream

6 egg yolks
110 g caster sugar
5 dl milk
1 tsp vanilla extract
0,5 dl heavy cream
0,5 dl Baileys Irish Cream
1 dl chocolate pieces

Combine the eggs with 30 g of the sugar in a large bowl, and whisk together until the eggs are well beaten. In a saucepan, heat the milk, remaining sugar, and vanilla extract. Heat just until the milk begins to boil. Add the hot milk mixture to the eggs, and whisk constantly. Return the mixture to the saucepan, and heat very gently until the custard has thickened enough to coat the back of a spoon (be sure to stir continuously). Beat in the heavy cream and Baileys Irish Cream.  Put the ice cream in the freezer and stir every 30 minutes. When the ice cream is getting firmer add the chocolate chips. Freeze until the ice cream is set.

 


Baileys-Chokladglass

6 äggulor
110 g strösocker
5 dl mjölk
1 tsk vaniljextrakt
0,5 dl grädde
0,5 dl Baileys Irish Cream
1 dl chokladchips

Blanda äggen med 30 g av sockret i en stor skål och vispa ihop. I en kastrull värm mjölken, återstående socker och vaniljextrakt. Värm bara tills mjölken börjar koka. Tillsätt mjölkblandningen i äggen, vispa hela tiden. Häll blandningen tillbaka i kastrullen och värm mycket försiktigt tills krämen tjocknat tillräckligt för att täcka baksidan av en sked. Se till att röra om hela tiden. Vispa i grädde och Baileys Irish Cream. Lägg glassen i frysen och rör om varje 30 minuter. När glassen blivit fastare blanda i chokladchips. Frys tills glassen har stelnat helt.