En underbart god glass! Ja, den bästa jag ätit på länge. Gör den, och jag gjorde min utan glassmaskin, men har du en så blir den säkert ännu lenare och krämigare. Mums!
A wonderfully delicious ice cream! Yes, the best I've eaten in a long time. Make it, and I did mine without an ice cream maker, but if you have one, I believe the ice cream becomes even smoother and creamier. Yummy!!
Baileys-Chocolate Ice Cream
6 egg yolks
110 g caster sugar
5 dl milk
1 tsp vanilla
extract
0,5 dl heavy
cream
0,5 dl Baileys
Irish Cream
1 dl chocolate
pieces
Combine the eggs
with 30 g of the sugar in a large bowl, and whisk together until the eggs are
well beaten. In a saucepan, heat the milk, remaining sugar, and vanilla
extract. Heat just until the milk begins to boil. Add the hot milk mixture to
the eggs, and whisk constantly. Return the mixture to the saucepan, and heat
very gently until the custard has thickened enough to coat the back of a spoon
(be sure to stir continuously). Beat in the heavy cream and Baileys Irish
Cream. Put the ice cream in the freezer
and stir every 30 minutes. When the ice cream is getting firmer add the
chocolate chips. Freeze until the ice cream is set.
Baileys-Chokladglass
6 äggulor
110 g strösocker
5 dl mjölk
1 tsk
vaniljextrakt
0,5 dl grädde
0,5 dl Baileys
Irish Cream
1 dl chokladchips
Blanda äggen
med 30 g av sockret i en stor skål och vispa ihop. I
en kastrull värm mjölken, återstående socker och vaniljextrakt. Värm bara
tills mjölken börjar koka. Tillsätt mjölkblandningen i äggen, vispa hela
tiden. Häll blandningen tillbaka i kastrullen och värm mycket försiktigt tills
krämen tjocknat tillräckligt för att täcka baksidan av en sked. Se till att
röra om hela tiden. Vispa i grädde och Baileys Irish Cream. Lägg glassen i frysen
och rör om varje 30 minuter. När glassen blivit fastare blanda i chokladchips.
Frys tills glassen har stelnat helt.
37 Comments
Vilken bra idé, vad gott det måste smaka :)
ReplyDeleteJa, den var mycket god!
Deleteoj låter helt tokgott
ReplyDeleteJa, jättegott!
DeleteÅåhh!!!....tror Du att detta passar mig? Glassoman som jag är...nu vet jag precis vad jag ska göra till helgen...eller kanske redan på tisdag!!! tisdag har blivit en sån där mellandag då jag gärna vill ha något gott till kvällskaffet:)
ReplyDeleteVi har en riktigt grå, regnig höstdag idag, 1 oktober,
men jag hoppas att Du har en stor sol långt där borta i Singapore:)
kram lisamaja
Ja, men då skall du laga denna glass! Blir perfekt till kvällskaffet på tisdag!
DeleteJa, i Singapore skiner solen och idag är en väldigt varm dag! Kram
Är ingen jättefan av att dricka Baileys, men gillar den verkligen som smaksättare. Kan tänka mig att det smakar grymt till en kopp kaffe!
ReplyDeleteJa, samma här! Och kaffe passar säkert bra till!
DeleteBaileys är sååå gott! Måste bli en fantastisk glass. Vilka underbara bilder :) Kram
ReplyDeleteJa, den får en så god smak! Tack och kram!
DeleteOijoi mitä herkkuja! Nam!
ReplyDeleteKiitos Riikka :)
DeleteYes, I think I'd be making excuses to pass by the freezer all day and swipe a spoonful! By dinner it would be sadly, all gone!
ReplyDeleteYes, I understand you, as this ice cream did not last long :)
DeleteÅh jösses vad gott! Jag har haft lite svårt att få till glass när jag inte haft någon glassmaskin. Får kanske ge mig i kast med det igen för det här såg ju gudomligt gott ut.
ReplyDeleteHär lyckades glassen bra utan glassmaskin, kanske alkoholen som inverkade :) Tack!
DeleteJag kan nog tro att det där smakar jättegott!
ReplyDeleteJa, tack glassen var mycket god!
Deletelooks wonderful love Baileys
ReplyDeleteThanks!!
DeleteLåter ljuvligt ljuvligt gott vännen. Jag funderar seriöst på det där med att bli adopterad... kram! ;)
ReplyDeleteHihi! Tack vännen!
Delete;)
DeleteÅh, det låter så gott! Mums!
ReplyDeleteTack Erika!
DeleteOMG! Jag är ingen glassätare men den här skulle slinka ner snabbt och lätt, känner jag. Kram!
ReplyDeleteTack så mycket Erika och kram tillbaka!
DeleteThe baileys is of course irresistible!
ReplyDeleteDet är så gott med hemgjord glass men jag tycker det är lite omständig när man ska röra om så ofta för att få den fin. Kanske inte vore en dum idé att investera i en glassmaskin. Kram
ReplyDeleteJa, det är lite röras, men värt besväret :) Kram
Deleteåh den här glassen skulle gärna få smälta på min tunga,så goooooooooooooooooooott
ReplyDeleteTack :)
DeleteVi gillar baileys, både i glass, till glass och i glas:)
ReplyDeleteJa, baileys är bra till mycket!
DeleteIce cream with Baileys? Count me in! Sounds delicious. :)
ReplyDeleteThanks, and yes it's really delicious!
DeleteMen sååååå gott! Tack för tipset!
ReplyDelete