En len cheesecake brownie med smak av choklad och krämig baileys. I receptet ger jag inga mått för Baileys, men det är inte meningen att halva flaskan skall i smeten :) Jag tog några skvättar och jag tror att ni vet vilken styrka ni vill ha på smaken. En brownie för vuxna!

A smooth cheesecake brownie with chocolate flavor and creamy baileys. The recipe has no direct measure for Baileys, but it you are not supposed to pour half the bottle in the batter :) I took a few dashes and I think you know how much is good for you. A brownie for adults!


Baileys Cheesecake Brownies

100 g mörk choklad
100 g smör
120 g strösocker
60 g vetemjöl
2 ägg
Baileys Irish Cream, enligt smak

färskostblandning
225 g Philadelphia cream cheese
40 g strösocker
1 ägg
Baileys, enligt smak

Värm ugnen till 160C. Klä  en 20-24cm kakform med bakpapper. Smält chokladen och smöret i mikrovågsugn. Tillsätt sockret och rör om. Vispa äggen ett i taget i blandningen. Häll i Baileys och tillsätt gradvis mjölet. Häll smeten i formen.
För färskostblandningen vispa ost och socker. Tillsätt ägget och blanda. Rör i Baileys. Häll blandningen på brownie blandningen och med hjälp av en kniv, snurra försiktigt in den i chokladblandningen. Grädda i 25-30 minuter, eller tills kakan just stelnat i mitten. Låt svalna innan du skär i rutor.

 

Baileys Cheesecake Brownies

100 g dark chocolate
100 g butter
120 g caster sugar
60 g flour
2 eggs
Baileys Irish Cream, according to taste

Cream cheese mixture
225 g Philadelphia cream cheese
40 g caster sugar
1 egg
Baileys, according to taste

Preheat the oven to 160C. Line a 20-24cm square cake tin with baking parchment. Melt the chocolate and the butter in the microwave. Add the sugar and stir. Beat the eggs one at a time into the brownie mixture. Pour in the Baileys and add gradually the flour. Pour the batter into the cake tin.
For the cream cheese mixture beat the cream cheese and sugar together. Add the egg and mix. Stir in the Baileys. Pour the mixture on the brownie mixture and using a knife, gently swirl it into the chocolate mixture. Bake for 25-30 minutes, or until just set in the middle. Leave to cool before cutting into squares.