En len cheesecake brownie med smak av choklad och krämig baileys. I receptet ger jag inga mått för Baileys, men det är inte meningen att halva flaskan skall i smeten :) Jag tog några skvättar och jag tror att ni vet vilken styrka ni vill ha på smaken. En brownie för vuxna!
A smooth cheesecake brownie with chocolate flavor and creamy baileys. The recipe has no direct measure for Baileys, but it you are not supposed to pour half the bottle in the batter :) I took a few dashes and I think you know how much is good for you. A brownie for adults!
Baileys
Cheesecake Brownies
100 g mörk
choklad
100 g smör
120 g strösocker
60 g vetemjöl
2 ägg
Baileys Irish Cream, enligt smak
färskostblandning
225 g
Philadelphia cream cheese
40 g strösocker
1 ägg
Baileys, enligt smak
Värm ugnen till
160C. Klä en 20-24cm kakform med
bakpapper. Smält chokladen och smöret i mikrovågsugn. Tillsätt sockret och rör
om. Vispa äggen ett i taget i blandningen. Häll i Baileys och tillsätt gradvis
mjölet. Häll smeten i formen.
För färskostblandningen
vispa ost och socker. Tillsätt ägget och blanda. Rör i Baileys. Häll
blandningen på brownie blandningen och med hjälp av en kniv, snurra försiktigt
in den i chokladblandningen. Grädda i 25-30 minuter, eller tills kakan just
stelnat i mitten. Låt svalna innan du skär i rutor.
Baileys
Cheesecake Brownies
100 g dark
chocolate
100 g butter
120 g caster
sugar
60 g flour
2 eggs
Baileys Irish
Cream, according to taste
Cream cheese
mixture
225 g
Philadelphia cream cheese
40 g caster sugar
1 egg
Baileys, according to taste
Preheat the oven
to 160C. Line a 20-24cm square cake tin with baking parchment. Melt the
chocolate and the butter in the microwave. Add the sugar and stir. Beat the
eggs one at a time into the brownie mixture. Pour in the Baileys and add
gradually the flour. Pour the batter into the cake tin.
For the cream
cheese mixture beat the cream cheese and sugar together. Add the egg and mix.
Stir in the Baileys. Pour the mixture on the brownie mixture and using a knife,
gently swirl it into the chocolate mixture. Bake for 25-30 minutes, or until
just set in the middle. Leave to cool before cutting into squares.
50 Comments
Jesus! Nu måste jag gå och hämta papper och torka bort allt dreggel!
ReplyDeleteHihi!
DeleteDu vet att jag älskar cheesecake. Med Baileys har aldrig prövat
ReplyDeleteCheesecake är en favorit här också och med baileys i blir det mycket gott!
DeleteHur gott låter inte det där då! :-)
ReplyDeleteOh my! Det här kan ju inte vara illa smakande!:)
ReplyDeleteNej, det är det verkligen inte :)
DeleteHjäääälp vilken god kaka!! Tur att det är fredag imorgon för då brukar jag unna mig något riktigt onyttigt ;-)
ReplyDeleteTack :) Låter som en bra fredag!
DeleteOj det har vet godaste recept på cheesecake jag någonsin läst om! Det här ska provas:)
ReplyDeleteTack så mycket, vad glad jag blir!
DeleteSådärja. Nu har jag torkat bort dregglet från hakan och sparat receptet.
ReplyDeleteHaha, du är rolig du!
DeleteFy, jäklars vad gott!
ReplyDeleteTack :)
DeleteGu va gott! Måste provas!
ReplyDeleteTack, hoppas du gillar :)
DeleteKatarina din blogg är helt fantastisk!!! Kram Daniela
ReplyDeleteÅhhh, mums detta vill jag sätta mina tänder i ;)
ReplyDeleteEi apua :D minun ei kannattaisi ollenkaan vierailla täällä :D, nimittäin kokeilemisen arvoisten leivonnaisten lista senkun kasvaa... mistä sinä näitä ihania reseptejä taiot?! :) näyttää siis todella hyvältä!
ReplyDeleteMinulla on paljon ideoita joita kehittelen ja kokeilen erilaisia versioita. Saan paljon vaikutteita myös muista blogeista ja lehdistä, millä on hauska eksperimentoida.
DeleteTällaiset kommentit innostavat kehittelemään taas lisää :) Kiitos paljon!
Dear Katarina, These cheesecake brownies look irresistible! Two of my favorites in one! Blessings, Catherine xo
ReplyDeleteThanks, and they are quite irresistible :)
DeleteDen här ser ju ut att vara galet god Katarina, wow! Inte illa alls. Jag är så där förtjust i att dricka Baileys, men i kaka hade jag inte tackat nej till.
ReplyDeleteKram
Tack! Jag är heller inte så förtjust att dricka den så där, men det blir helt något annat när man bakar med alkohol! Kram
DeleteDen ser helt ljuvlig ut! Mums för choklad. Har gjort något liknande fast utan baileys!
ReplyDeleteTack jätte mycket!
DeleteMen herrejisses, kan det bli så mycket mer frestande än detta? Nope, tror minsann inte det!
ReplyDeleteTusen tack!!
DeleteLåter riktigt fint det där:)
ReplyDeleteHa en fin kväll!
Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Tack Victoria! Ha en fin dag! Kram
DeleteDen ser verkligen läcker ut!
ReplyDeleteOJOJOJ! Vilken kaka! Bättre än så blir det inte! Kram!
ReplyDeleteTack :) Den är faktiskt mycket god, kram!
DeleteÅh, så gott!! Denna hamnar bland mina bokmärken absolut :)
ReplyDeleteRoligt, tack!
DeleteDet här måste ju bli en favoritkaka, den ser helt galet god ut!
ReplyDeletekram lisamaja
Den är verkligen god! Kram
DeleteGissa om jag blev sugen på den kakan??? Så god den ser ut med det marmorerade mönstret:) Kram
ReplyDelete:) Tack Helena, kram!
DeleteBailey's and brownies? Wow! This would be a perfect brownie recipe to make during the holidays! Delish!
ReplyDeleteYes, a perfect combo! Thanks!
DeleteLÅter som den ultimata brownien! Det här receptet måste jag bara prova snart. Det r så himla roligt att läsa din blogg - du är så himla inspirerande!
ReplyDeleteTack, vad glad du gör mig!
DeleteMen wow! Det inte bara lät gott, det ser gott ut också!
ReplyDeleteTack Katarina :)
DeleteDom såg farligt goda ut :)
ReplyDeleteTack :)
DeleteTack så mycket!!! Ser fram emot att göra denna kreation!!!
ReplyDeleteHoppas du gillar den :) Tack!
Delete