Naan är gott att äta med kryddstarka grytor. Vi åt dessa naan med denna gryta. Receptet är Amy's, som har den fina bloggen Amy's piece of cake, med bl.a. många fina och goda indiska recept. Tack Amy för detta recept. 
 
Naan is good to eat with spicy stews. We ate these naan with this stew. The recipe is Amy's, who has the very lovely blog Amy's piece of cakeincluding many fine and good Indian recipes. Thanks Amy for this recipe.


Naan
8 st

1 pkt torrjäst
2,5 dl vatten, fingervarmt
2,5 dl naturell yoghurt
2,5 + 5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk olja
2 msk honung
(1 ägg, valfritt)

Blanda torrjäst, 2,5 dl mjöl och salt i en skål. Rör i vatten, yoghurt, olja och honung till en smet. Blanda i resterande mjöl (5 dl) och knåda till en mjuk, smidig deg. Låt degen jäsa täckt till dubbel storlek, ca 1 timme.

Dela upp degen i 8 bitar. Knåda varje bit och rulla till bollar. Rulla eller platta bollarna till cirka 0,5 cm tjocka rundlar och ca 15-20 cm i diameter. Grädda i 250 graders ugn i 5-8 minuter. Pensla naan med smält smör och servera.

 
Naan
8 pieces

1 packet dry yeast, 11 g
2,5 dl water, lukewarm
2,5 dl plain yogurt
2,5 + 5 dl flour
1 tsp salt
2 tbsp oil
2 tbsp honey
(1 egg, optionally)

Mix dry yeast, 2.5 dl flour and salt in a bowl. Stir in water, yogurt, oil and honey into a paste. Mix in remaining flour (5 dl) and knead to a soft, smooth dough. Let the dough rise covered until doubled, about 1 hour.

Divide dough into 8 pieces. Knead each piece and roll into balls. Roll or flatten the balls to about 0,5 cm thick disks and about 15-20 cm in diameter. Bake in 250 degree oven for 5-8 minutes. Brush the naan with melted butter and serve.