A childhood favorite, my mum used to make for my sister and me when we were small. Back then with lingonberries. In Singapore it's not easy to get hold on lingonberries, so I made the porridge with cranberries. So delicious!
Vispgröt
ca 4 dl tranbär/lingon
8 dl vatten
1 dl socker
1,5 dl mannagryn
en nypa salt
Koka bär och vatten ca 10 minuter. Sila
bären och få bort skalen, om du vill ha en slätare gröt. Tillsätt socker och en
nypa salt och koka upp. Vispa mannagrynen i den kokande saften och koka
försiktigt under omrörning ca 10 minuter. Låt svalna lite och vispa sedan med
elvisp fluffigt. Äts varm eller kall med mjölk och socker.
Whipped Cranberry Porridge
about 4 dl cranberry / lingonberry
8 dl water
1 dl sugar
1,5 dl semolina
a pinch of salt
Boil berries and water for 10 minutes.
Strain the berries and remove the shells, if you want a smoother porridge. Add
sugar and a pinch of salt and bring to a boil. Whisk semolina into the boiling
juice and cook gently, stirring occasionally for 10 minutes. Let cool slightly
and then beat with electric mixer until fluffy. Eat warm or cold with sugar and
milk.
9 Comments
Vilken härlig rosa färg, låter himla gott
ReplyDeleteÅh vad gott! Klappgröt heter det i "mitt hörn av världen" och det var riktig sommarmat på nyplockade blåbär.
ReplyDeleteSmaskens.
En riktig barndomsklassiker! Prova med röda vinbär också, såna kanske du får tag på?
ReplyDeleteCupcakesfluffan: Tack :)
ReplyDeleteErica: Jasså, klappgröt har jag hört, men visste inte att det det var samma som vispgröt :)
Tove: Jaa :) Röda vinbär kanske finns i frysdisken, skall ta och titta. Tack för tipset!
ÅÅÅÅH! Det ser helt fantastiskt gott ut! Jag älskar mannagrynsgröt, men aldrig provat sådan på det här sättet! Vispgröt/klappgröt, är det något finskt eller är det jag som bor i en egen liten bubbla? Härligt med tranbär också, det är ju SÅ gott <3
ReplyDeleteKul och annorlunda, och vilken härlig färg!
ReplyDeleteKLAPPGRÖT, min favorit nr 1!
ReplyDeleteVi brukar äta mannagrynsgröt men jag har aldrig testat smaksatt så här. Mycket spännande och vilken härlig färg din fick! :) Kram!
ReplyDeleteAlexandra: Tack, tack! Vispgröt kallas det i Finland, jag tror att klappgröt i Sverige? Testa gärna, för den blir mycket god!
ReplyDeleteCecilia: Tack!!
tina: Jaa, så gott :)
Amy: Mannagrynsgröt är också gott! Tack och kram.