En bakelse till julfikat, som jag dekorerat med marshmallowfondant och jaffagodis.

A cake for the Christmas holiday. I've decorated them with marshmallow fondant and jaffa candies.


Äppel-Aprikoskaka

3 ägg
1,5 dl farinsocker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 dl äppelmos
100 g margarin, smält
torkade aprikosbitar

glasyr:
25 g margarin
2 dl florsocker
äppelsaft/vatten

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda ner de torra ingredienserna, äppelmos, margarin och aprikosbitarna. Häll smeten i en form (24cm) och grädda i 200 grader ca 20-30 minuter. Låt kakan svalna. Blanda margarin och florsocker, tillsätt vatten tills du har en bredbar glasyr.


Apple-Apricot Cake

3 eggs
1,5 dl brown sugar
3 dl flour
2 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
1 dl applesauce
100 g margarine, melted
dried apricot pieces

glaze:
25 g margarine
2 dl powdered sugar
apple juice / water

Beat eggs and sugar until fluffy. Mix the dry ingredients, applesauce, margarine and apricot pieces. Pour mixture into a baking pan (24cm) and bake at 200 degrees 20-30 minutes. Let the cake cool. Mix melted margarine and powdered sugar and add water until you get a spreadable glaze.