Den andra marmeladen fick smak av äpple. Jag gjorde några hjärtformade med hjälp av en silikonform, som jag sedan doppade i choklad. Gott!

The second marmalade candy I made has a taste of apple. I made some heart shaped with the help of a silicon mold, and dipped them i chocolate. Yummy!



Äppelmarmelad

2 msk agar-agar
5 dl vatten
5 dl socker
2 dl äppelmos
ev. grön hushållsfärg

Blanda agar-agar, vatten och socker i en kastrull. Koka på svag värme ca 4-5 minuter. Rör om ibland. Ta bort från värmen och tillsätt äppelmos. Häll marmeladen i en form med plastfolie i botten (ca 25x40cm) och låt stelna till följande dag.
Fäll marmeladen på ett sockrat bakplåtspapper och låt torka i några timmar. Skär i bitar eller använd små pepparkaksformar. Rulla marmeladen i socker.



Apple Marmalade Candy

2 tbsp agar-agar
5 dl water
5 dl sugar
2 dl applesauce
green food color, optional

Mix agar-agar, water and sugar in a saucepan. Simmer on low heat about 4-5 minutes. Stir occasionally. Remove from heat and add the applesauce. Pour the marmalade into a mold with plastic wrap in the bottom (approx 25x40cm) and allow to solidify to the following day. Fold the marmalade onto a sugared baking paper and allow to dry for a few hours. Cut into pieces or use small cookie cutters. Roll in sugar.