Även om vanliga scones är det bästa är det roligt att variera sig ibland. Här har jag blandat i pumpapuré.

Even if plain scones are the best, it's nice to vary sometimes. Here I have used pumpkin puree.


Pumpascones

3 dl fullkornsmjöl
3 msk farinsocker
0,5 msk bakpulver
0,5 tsk kanel
1/4 tsk salt
60 g smör
1 dl pumpapuré
1 dl mjölk

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Ha i smör och nyp till en smulig massa, blanda sedan i pumpa och mjölk. Forma till scones och grädda i 200 grader ca 15-20 minuter.



Pumpkin Scones

3 dl wholewheat flour
3 tbsp brown sugar
0,5 tbsp baking powder
0,5 tsp cinnamon powder
¼ tsp salt
60 g butter
1 dl pumpkin puree
1 dl milk

Mix the dry ingredients in a bowl. Add the butter and pinch to a crumbly mass, then mix in pumpkin and milk. Shape into scones and bake at 200 degrees for 15-20 minutes.


Imorgon kommer ett recept på pumpasmör, som ses på bilden ovan.

Tomorrow I will give you a recipe for pumpkin spread, as seen in the picture above.