Idén till dessa små bakelser kommer från Elra! Hon har använt vallmofrön i sina och jag använde torkad lavendel, för vallmofrön är illegala i Singapore. Jag gillade konsistensen på de här, lite grövre och gryniga. Idag firar vi Svenska dagen, jag har skrivit mer om dagen här.

The idea for these little cakes comes from ElraShe used poppy seeds in hers and I used dried lavender, because poppy seeds are illegal in Singapore. I liked the consistency of these, coarse and grainy. Today we celebrate Finnish Swedish Heritage Day, I have written more about the day here.


Orange-Lavender Cake

3 egg
1,5 dl sugar
2 tbsp butter
1 tbsp orange zest
1 tsp orange juice
1,6 dl semolina
1,6 dl almond, ground
1 tsp dried lavender
1 tsp baking powder

Preheat oven to 175 degrees. Grease and flour a mold or small molds.

Mix sugar, eggs, melted butter, orange zest and orange juice in a bowl. Add semolina, almond flour, baking powder and salt. Mix. Divide batter among prepared molds. Bake for 25 minutes, until golden.


Apelsin-Lavendelkaka

3 ägg
1,5 dl socker
2 msk smör
1 msk apelsinskal
1 tsk apelsinjuice
1,6 dl mannagryn
1,6 dl mandel, mald
1 tsk torkad lavendel
1 tsk bakpulver

Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en form eller små formar.
Blanda socker, ägg, smält smör, apelsinskal och apelsinjuice i en skål. Tillsätt mannagryn, mandelmjöl, bakpulver och salt. Blanda. Fördela smeten bland förberedda formar. Grädda i 25 minuter, tills gyllene.