Paj är lätt att laga och går att variera mycket! Denna gång blev det en paj med gröna ingredienser!

Quiche is easy to bake and can be varied endlessly! This time I made a quiche with green ingredients!


Grönpaj

1 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1 dl fullkornsmjöl

½ tsk bakpulver

½ tsk salt

½ dl smält margarin
½ dl kvarg

½ dl vatten

2 msk pesto
spenat
sparris
färsk basilika
1-2 tsk sambal oelek
2 ägg
2 dl mjölk
riven cheddar
mozzarella tärningar
salt
peppar

Blanda de torra ingredienserna och rör i margarin, kvarg och vatten. Tryck degen i en form och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 200 grader 10 minuter.
Blanda ägg, mjölk, ost, sambal, den stekta spenaten, basilika, salt och peppar. Bred pesto på det förgräddade pajskalet. Fyll skalet med äggblandningen och lägg på sparris och mozzarella. Grädda i 200 grader ca 30 minuter.



Green Quiche

1 dl flour

1 dl oatmeal

1 dl whole meal

½ tsp baking powder

½ tsp salt

½ dl melted margarine
½ dl quark

½ dl water

2 tbsp pesto
spinach
asparagus
fresh basil
1-2 tsp sambal oelek
2 egg
2 dl milk
grated cheese
mozzarella cubes
salt
pepper

Mix the dry ingredients and stir in margarine, quark and water. Press the dough into a mold and pick the dough with a fork. Pre-bake pie crust at 200 degrees for 10 minutes.
Mix eggs, milk, cheese, sambal, the fried spinach, basil, salt and pepper. Spread pesto on the pre-baked pie shell. Fill shell with egg mixture and add the asparagus and mozzarella. Bake at 200 degrees about 30 minutes.