Blåbär-Citronkaka

2,5 dl socker
120 g smör, mjukt
2 ägg
0,5 dl mandelmjöl
3 dl mjöl
0,5 msk citronsaft
1 tsk citronskal
1 tsk vaniljsocker
1,2 dl gräddfil
0,3 dl mjölk
0,5 tsk bakpulver

Smörj en ugnsfast form och strö över socker, ställ åt sidan.
I en skål, vispa smör och socker fluffigt, blanda i mandel och citronsaft och -skal. Tillsätt äggen, ett i taget, blanda väl efter varje ägg. Ha i vaniljsocker. I en liten skål, kombinera gräddfil och mjölk. Blanda mjöl, bakpulver i sockerblandningen växelvis med gräddfilsblandningen. Häll smeten i bakformen. Grädda i 175 ° i 45-55 minuter. Låt svalna i 10 minuter innan du avlägsnar kakan från formen.
Blanda florsocker och vatten till glasyren och häll på kakan.


Blueberry-Lemon Cake

2,5 dl sugar
120 g butter, soft
2 egg
0,5 dl almond flour
3 dl flour
0,5 tbsp lemon juice
1 tsp lemon zest
1 tsp vanilla sugar
1,2 dl sour cream
0,3 dl milk
0,5 tsp baking powder

Glaze
icing sugar
water

Grease a baking pan and set aside. In a bowl, cream butter and sugar until light and fluffy; beat in almond, and lemon zest and -juice until combined. Add eggs, one at a time, beating well after each addition. Beat in vanilla. In a small bowl, combine sour cream and milk. Combine the flour, baking soda, add to the creamed mixture alternately with sour cream mixture, beating well after each addition. Pour into prepared pan. Bake at 175° for 45-55 minutes . Cool for 10 minutes before removing from pan. Let cool completely. Combine icing sugar and water to achieve desired consistency, drizzle over cake.