When you use pumpkin for cooking, you should also use the pumpkin seeds. Roasted and salted pumpkin seeds have a
good nutty flavor. They can also be flavored with sweet and savory spices. Pumpkin seeds have many health benefits,
because they are a good source of protein, zinc, mangnesium and vitamins.
Skölj pumpafrön under kallt vatten. Placera
pumpafrön på en oljad plåt. Strö över salt och grädda i 160 grader ca 25
minuter, rör om efter 10 minuter. Låt svalna och förvara i en lufttät
behållare.
Roasted Pumpkin Seeds
pumpkin seeds
salt
oil
pumpkin seeds
salt
oil
8 Comments
Ja, det är riktigt gott att baka med pumpafrön :-)
ReplyDeleteOch Fina bilder som vanligt.
Foodie: Thanks! I will take a look at it!
ReplyDeleteJenny: Tack snälla du!
Rostade pumpafrön kan man även äta bara sådär, så himla gott! :)
ReplyDeleteI don't waste much, but I've never thought to roast pumpkin seeds. I think this is a great idea. I hope you have a wonderful day. Blessings...Mary
ReplyDeleteJa, det är så gott att rosta pumpakärnorna. Men det är lite pilligt att göra dem rena så de går att rosta tycker jag.
ReplyDeleteAmy: Ja, visst är det :)
ReplyDeleteMary: Thanks! They are really delicious roasted!
Remsan: Ja, lite pilligt är det, men värt mödan :)
Haha, jag brukar slänga dem och köpa färdigrostade i affären *rodnar* Men jag håller med Remsan, det är ju pilligt! Jaja, jag får nog göra det nästa gång då ;)
ReplyDeleteAlexandra: Ja, testa! Det går så fort ändå :)
ReplyDeletePam: :)