När du använder pumpa i matlagning skall du ta tillvara pumpafrön. Rostade och saltade pumpafrön får en god nötaktig smak. De kan även smaksättas med söta och salta kryddor. Pumpafrön har många hälsofördelar, eftersom de är en bra källa till protein, zink, mangnesium och vitaminer.

When you use pumpkin for cooking, you should also use the pumpkin seeds. Roasted and salted pumpkin seeds have a good nutty flavor. They can also be flavored with sweet and savory spices. Pumpkin seeds have many health benefits, because they are a good source of protein, zinc, mangnesium and vitamins.


Rostade pumpafrön

pumpafrön
salt
olja

Skölj pumpafrön under kallt vatten. Placera pumpafrön på en oljad plåt. Strö över salt och grädda i 160 grader ca 25 minuter, rör om efter 10 minuter. Låt svalna och förvara i en lufttät behållare.

Roasted Pumpkin Seeds

pumpkin seeds
salt
oil

Rinse pumpkin seeds under cold water and pick out the pulp and strings. Place the pumpkin seeds on an oiled baking sheet. Sprinkle with salt and bake at 160 degrees about 25 minutes, stirring after 10 minutes. Let cool and store in an airtight container.