En värmande soppa i höstmörkret! Även om Singapore har ett varmt klimat året om, så är det gott med soppa när det regnar och stormar!
A warming soup in the autumn darkness! Although Singapore has a warm climate all year round, it's nice to eat soup when the weather is rainy and stormy.
Creamy Pumpkin Soup
40 g butter
1 onion, diced
500 g pumpkin flesh
20 g flour
600 ml vegetable
stock
3 tbsp cream
3 tbsp crème fraiche
Melt the butter in a
pan, and add onion and cook over a medium heat until brown. Add the pumpkin and
sauté for 5 minutes. Add the flour and sauté for one minute. Add the vegetable
stock and simmer until pumpkin is soft. Puree the soup. Season with salt and
pepper.. Stir in the cream and crème fraiche. Return to the pan and heat
through. Before serving scatter over a few pumpkin seeds.
Krämig Pumpasoppa
40 g smör
1 lök, tärnad
500 g pumpakött
20 g mjöl
600 ml grönsaksbuljong
3 msk grädde
3 msk crème fraiche
Smält smöret i en kastrull och tillsätt
lök och stek på medelvärme tills brunt. Tillsätt pumpa och stek i 5 minuter.
Tillsätt mjölet och stek i en minut. Tillsätt grönsaksbuljong och låt sjuda
tills pumpan är mjuk. Mosa soppan. Krydda med salt och peppar. Rör i grädde och
crème fraiche. Hetta upp soppan på nytt. Innan servering strö över några
pumpafrön.
18 Comments
Ljuvlig färg!
ReplyDeletePumpa är något som jag inte är så förtjust av men som jag har planer att ändra på. Jag misstänker att jag har ätit det fel. Soppa ser ut att vara mer rätt :)
Vilken härlig färg du fick till! Får man den så gul naturligt? Underbar!! :)
ReplyDeleteSer jättegott ut!
Rostade pumpafrön har jag smakat, men dock aldrig pumpa. Det har liksom aldrig blivit så. Otroligt läcker färg på soppan.
ReplyDeleteHa en bra dag!
Jösses vilken snygg färg!!
ReplyDeleteHelena: Tack! Pumpa är nog riktigt gott, testa gärna!
ReplyDeleteAmy: Tack och ja, färgen är helt naturlig!
Susanne: Tack! Pumpa är gott :)
Sofie: Tack :)
Pumpa är fantastiskt och din soppa ser sannerligen god ut! Dessutom gillar jag skålen otroligt mycket - härligt med den asiatiska touchen ;)
ReplyDeleteAlexandra: Tack så mycket :)
ReplyDeleteThis really looks and sounds delicious. I have to give your recipe a try. I hope you have a wonderful day. Blessings...Mary
ReplyDeleteJag tror Helena är inne på rätt spår, jag gillade inte heller pumpa tills för något år sedan. Men så hittade jag rätt med butternut squash och pumpasoppa, lent och gott!
ReplyDeleteOj, vilken fantastisk färg på soppan, man blir riktigt glad av den! :-)
ReplyDeleteEtt stort leende har jag i ansiktet när jag lämnar denna sida! :-D
Mary: Thanks, I hope you give it a try!
ReplyDeleteMoma: Ja, precis!
Tina: Tack snälla du. Dina ord värmer!
Vilken vacker färg! Min mamma brukar göra en underbar pumpagryta den här tiden på året, ska nog bjussa på recept senare!
ReplyDeletecarolina: Tack! Jag ser fram emot receptet på pumpagrytan!
ReplyDeleteOj, så fin färg! Har aldrig testat pumpa i någon form av mat
ReplyDeleteSå bra, ett recept att testa till våra tisdagssoppakvällar. Pumpa är vi oskulder på, men det måste vi ju ändra!
ReplyDeleteVERONICA: Tack! Det är värt att testa, mycket gott!
ReplyDeleteMårtenssons kök: JAA! Ja, det skall ni ändra på!
Jepp, där kom den! Jag scrollade och scrollade för att se om du lagt in recept på pumpasoppa. Jag åt det en gång och det var så gott! Jag är så dålig på saker med pumpa i. Varje gång jag är och handlar nu så ser man pumpor och jag tänker att jag måste göra pumpasoppa!Ska testa din!
ReplyDeleteLInda: :) Ja, testa gärna, den blir så god!
ReplyDelete