Pumpa rulltårta
1,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk mald kanel
1/4 tsk mald muskotnöt
1/4 tsk salt
3 stora ägg, rumstemperatur
2,3 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
150 gram pumpapuré
fyllning:
226 g färskost, rumstemperatur
2 msk osaltat smör, rumstemperatur
2 dl florsocker
0,5 tsk vaniljextrakt
Värm ugnen till 190 grader C. Lägg
bakplåtspapper på en plåt ca 38 cm x 25 cm. Blanda i en skål, mjöl, bakpulver,
bakpulver, kanel, muskotnöt och salt. Vispa äggen tillsammans med socker på
hög hastighet i fem minuter, eller tills tjockt och
fluffigt. Blanda i vaniljsocker och pumpapuré. Vänd försiktigt ner mjölblandningen.
Häll smeten i den förberedda platen. Grädda i ca 13 - 15 minuter.
Blanda färskost, smör, florsocker och
vaniljextrakt tills lätt och luftigt. Bred på tårtan och rulla ihop. Ställ i
kylen för några timmar eller över natten.
Pumpkin Roll
1,5 dl flour
0,5 tsp baking soda
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp ground cinnamon
1/4 tsp ground nutmeg
1/4 tsp salt
3 large eggs room temperature
2,3 dl sugar
0,5 tsp vanilla sugar
150 g pumpkin puree
filling:
226 g cream cheese, room temperature
2 tbsp unsalted butter, room temperature
2 dl icing sugar
0,5 tsp vanilla extract
Preheat oven to 190 degrees C. Place
parchment paper on a baking sheet about 38 cm x 25 cm. Mix in a bowl, flour, baking powder,
baking soda, cinnamon, nutmeg and salt. Whisk the eggs together with sugar on
high speed for five minutes, or until thick and fluffy. Mix in vanilla and
pumpkin puree. Gently fold in the flour mixture. Pour the batter into the
prepared sheet. Bake for about 13-15 minutes.
Mix cream cheese, butter, icing sugar
and vanilla extract until light and fluffy. Spread on cake and roll up. Cover, and chill in the
refrigerator for a few hours or overnight.
14 Comments
Verkar gott. Jag har aldrig smakat pumpa någonsin så jag har inte en susning om hur det smakar. Kanske måste prova...
ReplyDeletehttp://smaskelismaskens.blogspot.com/
Så mycket fint och gott du gjort med pumpa. Otroligt vacker med allt orange.
ReplyDeleteSå många fina pumparecept!!
ReplyDeleteSer så gott ut Hovkonditorn! Är du säker på att du inte är kunglig hovleverantör? ;)
ReplyDeletePerfekta höstkakan! I love... :)
ReplyDeleteIt looks amazing - I love pumpkin desserts!
ReplyDeleteThis looks and sounds wonderful. I adore pumpkin and pumpkin desserts are among my favorites. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteVad roligt med pumpa! Tror jag aldrig att jag ätit :O
ReplyDeleteAlltså, wow! Alla dina recept är så spännande! är detta något typiskt Singapore(iskt) tro?
ReplyDeletesv: Låter verkligen spännande! Har förstått att det inte är så billigt som övriga Asien men att det ska vara så otroligt vackert, häftigt och rent! Ska bli så spännande!
Vad gör du där borta om man får fråga? Hur hamna du där? :) Kram!
Mmmm, ge mig... ;) Vilket annorlunda pumparecept - det blir ju så lätt mest pumpapaj och pumpamuffins (vilket också är gott men inte lika spännande)! Det här gillar jag!
ReplyDeletesmaskelismaskens: Ja, du skall absolut prova :)
ReplyDeleteRemsan:Tack, vad snällt av dig att säga!
Susie i köket: Tack!!
Amy: Haha :) Jag är helt säker!
Matarkivet: Jaa, tack!
Pam: Thanks!
Mary: Thanks! Pumpkin is really delicious!
Bullmamman: Pumpa är riktigt gott!
san: Tack så mycket :) Nej, inte är det något Singaporeanskt :) även om rulltårta är pop i Singapore! Min man jobbar här, så på det viset hamnade jag här och stortrivs!
Alexandra: Varsågod :)
jättefint och udda med pumpa men verkligen vackert och passar verkligen hösten.
ReplyDeleteHärliga färger! Gör du egen pumpapuré?
ReplyDeleteSmulansbakblogg: Tack. Passar bra till hösten och är väldigt god!
ReplyDeleteMoma: Tack, och jo, jag gör egen puré!