Att koka egen marmelad är enkelt och du får en marmelad som håller länge och som är god att ha på brödet, till scones, att baka med och en ypperlig ge-bort present!

To cook your own marmalade is easy and you get a marmalade that keeps well. Good on your bread, scones, to bake with and an excellent give-away gift!


Pumpamarmelad

1,25 dl vatten
3 dl socker
1 tsk citronjuice
3 dl pumpapuré
0,25 tsk vaniljsocker
0,25 tsk kardemumma

Blanda vatten, socker och citronjuice i en kastrull och koka upp. Låt koka 5 minuter. Blanda i pumpa, vaniljsocker och kardemumma. Låt koka ca 30 minuter under omrörning. Häll marmeladen i rena, varma burkar.


Pumpkin Marmalade

1,25 dl water
3 dl sugar
1 tsp lemon juice
3 dl pumpkin puree
0,25 tsp vanilla
0,25 tsp cardamom

Mix water, sugar and lemon juice in a saucepan and bring to a boil. Boil 5 minutes. Mix in pumpkin, vanilla and cardamom. Let boil about 30 minutes, stirring occasionally. Pour jam into clean, hot jars.