Hallonmuffins
4,8 dl mjöl
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt
1 ägg
2,4 dl socker (jag tog 1,2 dl strösocker
och 1,2 dl farinsocker)
60 g smör
3 dl gräddfil
3,5 dl hallon, färska eller frysta
Värm ugnen till 175 grader. Blanda mjöl,
bakpulver och salt i en skål. Blanda försiktigt ner hallon. Vispa ägg och
socker pösigt. Rör i det smälta smöret och gräddfilen. Blanda ner
mjöl-hallonblandningen och rör tills allt är blandat. Fördela smeten i muffinsformar
och grädda i ugnen 20-25 minuter.
Raspberry Muffins
4,8 dl flour
1 tbsp baking powder
0,5 tsp salt
1 egg
2,4 dl sugar (I used 1,2 dl granulated
sugar and 1,2 dl brown sugar)
60 g butter
3 dl sour cream
3,5 dl raspberries, fresh or frozen
Preheat oven to 175 degrees. Mix flour,
baking powder and salt in a bowl. Gently mix in the raspberry. Beat eggs and
sugar until fluffy. Stir in the melted butter and sour cream. Mix in the
flour-raspberry mixture and stir until well blended. Divide batter into
muffin cups and bake in the oven for 20-25 minutes.
8 Comments
Så gott med hallonmuffins och vilka snygga muffinsformar
ReplyDeleteThey look so gorgeous... wish I could bite into one! Wonderful looking muffins...
ReplyDeleteCupcakesfluffan: Tack :)
ReplyDeleteKaren: Thank you very much!
sv: tack så mycket! :)
ReplyDeleteVad goda de ser ut, mmm! Och jag som bakat cupcakes idag och ändå blir jag sugen ;) !
ReplyDeleteBlir så saftigt då man har gräddfil i , det är bra!
karin: Varsågod :)
ReplyDeleteSandra: Tack! Jag gillar att använda gräddfil, just pga att de blir saftigare då :)
Gud vad goda de ser ut!
ReplyDeleteHelena: Tack :)
ReplyDelete