Hallonmuffins

4,8 dl mjöl
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt
1 ägg
2,4 dl socker (jag tog 1,2 dl strösocker och 1,2 dl farinsocker)
60 g smör
3 dl gräddfil
3,5 dl hallon, färska eller frysta

Värm ugnen till 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Blanda försiktigt ner hallon. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i det smälta smöret och gräddfilen. Blanda ner mjöl-hallonblandningen och rör tills allt är blandat. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i ugnen 20-25 minuter.



Raspberry Muffins

4,8 dl flour
1 tbsp baking powder
0,5 tsp salt
1 egg
2,4 dl sugar (I used 1,2 dl granulated sugar and 1,2 dl brown sugar)
60 g butter
3 dl sour cream
3,5 dl raspberries, fresh or frozen

Preheat oven to 175 degrees. Mix flour, baking powder and salt in a bowl. Gently mix in the raspberry. Beat eggs and sugar until fluffy. Stir in the melted butter and sour cream. Mix in the flour-raspberry mixture and stir until well blended. Divide batter into muffin cups and bake in the oven for 20-25 minutes.