Lättlagat, en trevlig ge-bortpresent, kanske ett tips till julgodis?

Easy to make, a give-away gift, perhaps a tip for christmas candy?


Choklad-Oreobräck

valfri mängd mörk choklad av hög kvalite
valfri mängd vit choklad av hög kvalite
oreokex, krossade

Krossa kexen och ställ åt sidan. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Smält mörk choklad i mikrovågsugn. Häll på bakplåtspapper och bred ut tills du har en tjocklek på ca 0,5 cm, strö över krossade kakor och ställ i frysen i 15 minuter. Smält nu den vita chokladen. Häll på toppen av den mörka chokladen och kexen - det kommer sannolikt inte bli så jämnt fördelat på grund av kexen, men bred ut så got det går. Strö över mera kex och ställ i frysen i 15 minuter.

Du kan vara färdig här eller upprepa detta ännu en gång med båda chokladerna och kexkrosset, beroende på hur tjock du vill ha den. Förvara i kylskåp.


Chocolate-Oreo Bark

any amount of dark chocolate, high quality
any amount of white chocolate of high quality
oreokex, crushed

Crush the biscuits and set aside. Place parchment paper on a baking sheet.
Melt chocolate in microwave. Pour on parchment paper and spread it out until you have a thickness of about 0.5 cm, sprinkle with crushed cookies and place in freezer for 15 minutes. Melt the white chocolate now. Pour on top of the dark chocolate and cookies - it will probably not be so evenly distributed because of the cookies, but that’s all right. Sprinkle with more cookies and place in freezer for 15 minutes.

You can be satisfied here or repeat this once more with both chocolate and the cookies, depending on how thick you want it. Store in refrigerator.