Körsbär-Choklad-Rommuffins
1,25 dl strösocker
100 g smör
2 ägg
100 g mandel, mald
50 g chokladbitar
några droppar rom
0,75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150g färska körsbär
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker och smör tills
fluffigt. Rör ner äggen, ett i taget. Blanda ner mald mandel, chokladbitar och
rom i smeten. Rör tills allt är väl blandat. Rör i mjöl och bakpulver. Kärna ur
körsbären. Häll till sist ner bären i smeten, rör om försiktigt. Skeda ner
smeten i muffinsformar och grädda i ca 20-25 minuter beroende på storleken på
muffinsformarna. Dekorera med chokladfrosting och körsbär.
Cherry-Chocolate-Rum Muffins
1,25 dl sugar
100g butter
2 eggs
100 g almonds, ground
50 g chocolate pieces
few drops of rum
0,75 dl flour
1 tsp baking powder
150g fresh cherries
Preheat the oven to 200 degrees. Beat sugar and butter
until fluffy. Stir in eggs, one at a time. Add the ground almonds, chocolate
pieces and rum in the batter. Stir until everything is well mixed. Stir in
flour and baking powder. Seed cherries. Pour in the end the berries into the
mixture, stirring gently. Spoon the batter into muffin cups and bake for about
20-25 minutes depending on size of muffin cups. Decorate with chocolate frosting
and cherries.
10 Comments
Vilka vackra cupcakes, och vackra bilder!
ReplyDeleteJättesöta små cupcakes!
ReplyDeleteVilka tjusiga cupcakes!! :-)
ReplyDeleteSer riktigt smarriga ut
/ Jenny
Jättevackra cupcakes. Jag älskar bakverk, saft och sylt m.m. av körsbär. Mums!
ReplyDeleteTove: Tack för dina fina ord!
ReplyDeleteMaria: Tack :)
Jenny: Tack så mycket!
Erika: Tack! Ja, körsbär är så gott!
These look so amazing, great job!
ReplyDeletecajunlicious: Thanks!
ReplyDeleteHerkullisen näköisiä!:)
ReplyDeletekmsu: Kiitos!
ReplyDeleteOj så söta!
ReplyDelete