Linssås
2 morötter
1 lök
2
vitlöksklyftor
1 burk krossade
tomater
2 dl vatten
1,5 tsk salt
1-2 krm
svartpeppar
2 dl röda
linser
färsk oregano
Skala och
grovriv morötterna. Skala och hacka vitlök och lök. Lägg morötter och lök i en
kastrull och stek en stund, häll på tomatkross och vatten. Låt koka upp. Krydda
med salt och peppar. Rör i linserna och låt koka 20 minuter. Hacka oregano och
rör ner i såsen. Servera med stekt potatis.
Lentil Sauce
2 carrots
1 onion
2 cloves of
garlic
1 can chrushed
tomatoes
2 dl water
1,5 tsp salt
1-2 pinch of black pepper
2 dl red
lentils
fresh oregano
Peel and grate carrots
coarsely. Peel and chop the garlic and onion. Put carrots and onions in a
saucepan and fry for a while, pour in the crushed tomatoes and water. Bring to
a boil. Season with salt and pepper. Stir in the lentils and boil for 20
minutes. Chop the oregano and stir into the sauce. Serve with roasted potatoes.
6 Comments
Katarina, this sounds wonderful. I've only recently discovered red lentils. I love them, so your recipe is a must try for me. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteMary: Thank you! Lentils are really delicious in different dishes and I hope you will like this recipe. Have a great day too!
ReplyDeleteI think this dish looks delicious and comforting.
ReplyDeleteJamen varför lagar jag aldrig något med linser då? Jag har ju två påsar som hyllvärmare i skafferiet! Det ser väldigt gott ut.....
ReplyDeleteSimple and delicious - I love red lentils!
ReplyDeletePam: Thanks!
ReplyDeleteKarinW: Tack och de är så lätta att använda :)
Ladybird: So true!