I found this recipe at
Pippurimylly, and wanted to try it out! Really good!
Kikärter-halloumicurry
200 g halloumiost
1 lök
2 vitlöksklyftor
curry, spiskummin, ingefära, sambal oelek
salt, peppar
1 burk hela tomater
2 dl kokosmjölk
1 burk kikärter
Hacka lök och vitlök och
fräs en stund i en kastrull med olja.
Blanda i kryddor och stek ytterligare en stund. Häll i tomaterna och
kokosmjölken och låt sjuda 15 minuter. Om såsen känns för lös kan du reda den
med maizena. Häll i kikärterna. Salta och peppra. Skär halloumiosten i bitar
och stek i stekpanna tills de är gyllenebruna, rör ner i såsen. Servera med
färskt bröd som du doppar i såsen eller med ris.
Chickpea-Halloumi Curry
200 g halloumi cheese
1 onion
2 cloves of garlic
curry, jeera, ginger, sambal oelek
salt, pepper
1 can whole tomatoes
2 dl coconut milk
1 can chickpeas
Chop the onion and garlic and fry in a pan
with oil. Mix in spices and fry for a while. Pour in the tomatoes and coconut
milk and let it simmer for 15 minutes. If the sauce seems too liquid, you can
use some cornstarch. Add the chickpeas. Add salt and pepper. Cut the halloumi
cheese into pieces and fry in skillet until golden brown, stir into the sauce.
Serve with fresh bread that you dip in the sauce or with rice.
0 Comments