Testade att ha i parmesanost och vita bönor i mina falafel och de blev hur goda som helst.

This time I put parmesan and white beans in my falafel, and they tasted really good.


Falafel med ost

3 dl kikärter och vita bönor
1 gul lök
0,5-1 klyfta vitlök
0,5 dl riven parmesanost
1 tsk spiskummin
0,5 tsk salt
0,5 dl  färsk persilja
2 krm sambal oelek
2 msk maizena
3 msk olja 

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärter, lök, vitlök, riven ost, spiskummin, salt, persilja, sambal oelek, maizena och 1 msk olja. Forma smeten till små, platta bullar. Stek dem på medelvärme i resterande olja i stekpanna ca 2 min på varje sida.


Falafel with cheese

3 dl chickpeas and white beans
0,5-1 clove of garlic
1 tsp jeera
0,5 dl grated parmesan
0,5 tsp salt
0,5 dl  fresh parsley
sambal oelek
2 tbsp maizena
3 tbsp oil  

Rinse the chickpeas well. Mix together all the ingredients in a blender and use 1 tbsp of oil. Form into small round patties and fry in remaining oil for 2 min on each side.