A pizza folded in half with a good and tasteful cheese, that flow out when you cut the pizza, yummy! Today is my daddy's birthday, and he would not have said no to this pizza.
Gör en pizzadeg och fyll pizzan med dina favorit ingredienser. I mitt fall är det tomatpuré, pesto, gouda, mozarella och vitlök. Lägg fyllningen på ena halvan av degen och vik över den andra halvan och pressa ihop kanten. Grädda i ugnen, 225 C tills degen är färdig och fyllningen blivit het eller använd dig av en pizza pronto.
Make a pizza dough and fill the pizza with your favorite ingredients. In my case, tomato paste, pesto, gouda, mozzarella and garlic. Put filling over half of dough and fold over and crimp edge shut. Bake in oven 225 C until dough is cooked through and the filling is hot or use a pizza pronto.
Calzone,
pizza's first cousin. Named for the style of baggy pant
leg worn by 18th century Neapolitan gentlemen, the calzone has long been
considered a classic form of pizza.
pizzans första kusin. Uppkallad efter den baggy byxbensstilen som bars
av 1700-talets napolitanska herrar. Calzone har länge ansetts vara en klassisk
form av pizza.
10 Comments
Tosi hienon nakoinen ja varmasti herkullinen!
ReplyDeleteSer smarrigt ut! Jag gjorde också calzone häromdagen, riktigt gott!
ReplyDeleteDet ser jättegott ut :-)
ReplyDeleteHembakad pizza är aldrig fel.
Trevlig helg.
Maria: Kiitos, herkullista on :)
ReplyDeleteSannas Goda: Tack! Javisst är det gott!
Matbloggen: Tack! Trevlig helg!
Så gott! Pizza gör vi hemma ibland, men aldrig calzone konstigt nog. Dumt, för det här ser ju väldans smarrigt ut.
ReplyDeleteCecilia: Ja, pizza är gott och roligt att ibland variera med calzone :)
ReplyDeleteÅh, vad gott med inbakad pizza. Vad sugen jag blev på det nu. :-) Vi ska äta pizza lite senare ikväll (tomat, feta, svarta oliver, rödlök) så det får bli en Calzone en annan gång. :-)
ReplyDeleteCalzone som är så gott, måste göra det nästa gång det blir pizza här hemma
ReplyDeleteåh så gott!
ReplyDeleteErika: Pizza är nog så gott!
ReplyDeleteCupcakesfluffan: Ja, det är det :)
karin: Tack!