Jag gjorde dessa pajer både i en muffinsplåt och i en vanlig fyrkantig form. Av pajen som var i formen tog jag ut hjärtan med hjälp av en kexform.
I made these pies both in a muffin pan and a regular square pan. Of the square quiche I took out hearts using a cookie cutter.
Halloumipaj
Botten
125 g smör
3 dl mjöl
1 msk kallt vatten
Fyllning
3 ägg
2 dl grädde
100 g halloumi, småbitar
50-100 g riven ost, stark
0,5 tsk salt
1 krm peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Dela smöret i bitar och tillsätt mjöl och vatten.
Rör om. Ställ kallt en stund. Fördela degen i en muffinsplåt, nagga botten och
förgrädda skalen 5 minuter i ugnen.
Blanda ingredienserna till fyllningen och häll sedan den i de förgräddade
pajskalen. Grädda pajerna ca 25 minuter
tills fyllningen stelnat och pajerna fått fin färg. Låt svalna. God att äta
både ljummen och kall. Servera med en god sallad till.
Halloumi Quiche
Crust
125 g butter
3 dl flour
1 tbsp cold water
Filling
3 egg
2 dl cream
100 g halloumi, small pieces
50-100 g grated cheese, strong
0,5 tsp salt
pinch of pepper
Preheat oven to 200 degrees. Divide the butter into pieces and add the
flour and water. Stir. Refrigerate for a while. Divide the dough into a muffin
pan, prick holes in the bottom and pre-bake the shells 5 minutes in the oven.
Mix the ingredients for the filling and then pour it into the pre-baked
shells. Bake the pies for 25 minutes until the filling has settled and pies are
golden. Allow to cool. Good eating both warm and cold. Serve with a good salad.