Det här är min absolut favoritkaka, som min farmor gjorde när jag var liten. Det var vår gamla mommo som kallade kakan till "skrynkliga kakan" pga marängen och så fick den heta även för min syster och mig. Och det kallar vi den än idag. På riktigt heter den väl “världens bästa kaka”. Vi visste att när farmor kom till Finland, hon bor i Norge, så skulle vi bli bjudna på kakan. Ooh, vad vi längtade, efter kakan och farmor också förstås. Nu är det flera år sedan jag sist åt kakan. Det kan vara svårt att få tag på kakefyll rom. Har inte hittat det i Finland och inte heller i Singapore. Men i Norge finns det att köpa. Min kusins goda vän E jobbar nu och då i Norge så hon var snäll och köpte några påsar av kakefyllet till mig. Vilken nostalgi det var när jag bakade kakan häromdagen, lyckan är enorm. Jag är i himmelen!
This is my absolute favorite cake, which my grandmother baked when I was little. It was our old grandmother who namned the cake "wrinkled cake" because of the meringue. And that's what my sister and I started to call the cake. The real name of it, is "the world's best cake". We knew that when my grandmother came to Finland, she lives in Norway, we would be getting the cake. Ooh, how we longed, for the cake and our grandmother also of course. It is now several years since I last ate the cake. It can be hard to come across the cake filling rum. I have not found it in Finland, nor in Singapore. But in Norway you can still get it today. My cousin's good friend E works every now and then in Norway so she was kind and bought a few bags of the cake filling to me. What a nostalgia that was when I baked the cake the other day, I’m so happy. I’m in heaven!
  
Skrynkliga kakan aka Världens bästa kaka 
1,5 dl socker
125 g margarin
2,5 dl mjöl
4 äggulor
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk mjölk

4 äggvitor
2 dl socker

1 påse kakefyll, med smak av rom
2 dl vispad grädde

Börja med att separera äggvitorna från äggulan. Vispa socker och margarin poröst. Tillsätt äggulor en i taget och vispa väl.  Rör ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker och till sist mjölken. Blanda. Fördela degen på ett bakplåtspapper till en tunn platta. Man kan även göra två runda plattor av degen.
Vispa äggvita och socker till en stadig massa. Fördela marängen över degen.
Grädda i 150 grader, i nedre delen av ugnen  ca 30 minuter. Låt svalna.
Koka kakefyllet enligt anvisning på påsen. Låt svalna. Vispa grädden och rör ner i kakefyllet.
Dela kakbottnet på mitten, så du får två lika stora bitar (om du inte gräddat två runda) Häll fyllningen på den ena kakbiten och lyft på den andra kakbiten.  Färdig att servera. Förvara i kylskåp.



Wrinkle Cake aka World’s best Cake

1,5 dl sugar
125 g margarine
2,5 dl flour
4 yolk
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla sugar
3 tbsp milk

4 egg whites
2 dl sugar

1 bag of cake filling, with rum taste
2 dl whipped cream

Start by separating the egg yolks and whites. Beat sugar and margarine porous. Add the egg yolks one at a time, beating well. Stir in flour, baking powder and vanilla sugar and finally the milk. Mix. Spread the mixture on a parchment papaer. You can also make two round circles of the batter.
Beat the egg whites and sugar until you get a stiff foam. Spread the meringue over the batter.
Bake at 150 degrees, in the lower part of the oven about 30 minutes. Allow to cool.
Boil the cake filling according to directions on the bag. Allow to cool. Whip the cream and stir into the cake filling.
Cut the cake in half, so you get two equal pieces (if you have not baked two round) Pour the filling on one half and lift the other half on top. Ready to serve. Store in refrigerator.



För att lyckas med marängen får du några tips: använd rumsvarma äggvitor, det får inte finnas äggula med, kärlet och vispen skall vara torra och rena, använd helst en skål av rostfritt stål eller glas.

To succeed with meringue, here are som tips: use room temperature egg whites, there should be no egg yolk in the egg whites, the bowl and the whisk must be dry and clean, use a bowl made of stainless steel or glass.