Små kantarellpajer
Kantareller har relativt höga C-vitamin- och kaliumhalter
och är bland de rikaste källorna till vitamin D.
Botten
3 dl mjöl
125 g smör
2,5 msk vatten
1 krm salt
Fyllning
200 g kantareller
1 rödlök
smör
1-2 msk mjöl
2-3 dl grädde
1 krm salt
vitpeppar
Blanda mjöl och
salt, tillsätt det kalla smöret och vattnet. Fördela degen i muffinsformar. Nagga
och förgrädda pajskalen 10 min i 175C.
Stek lök och
kantareller i smör. Blanda i mjöl. Tillsätt grädde och stek ytterligare 10 min.
Salta och peppra.
Fyll pajskalen
med kantarellstuvningen och strö över riven ost. Grädda i ugnen 15 min.
Small chantarelle
quiche
Chanterelles are relatively high in vitamin C , very high
in potassium and among the richest sources of vitamin D known.
Pastry
3 dl flour
125 g butter
2,5 tbsp water
a pinch of salt
Filling
200 g chantarelle
1 red onion
butter
1-2 tbsp flour
2-3 dl cream
salt
white pepper
Mix
flour and salt, add cold butter and water. Divide the pastry into muffin cups and pre-bake 10 minutes at 175C. Fry the onions and
chanterelles in butter. Mix in flour. Add cream and fry another 10 minutes. Add
salt and pepper. Fill pastry with chanterelle mixture and sprinkle with grated cheese. bake in oven for 15 minutes.
0 Comments