Syrligt lingonpulver i en krämig fyllning tillsammans med en söt kakdeg blir en god smakkombination. Gillar du lite syrligt i bakverk kan jag rekommendera dessa. Jag gjorde små muffinsar, men man kan göra större eller baka en stor i en fyrkantig bakform också. Ha en fin dag! 

Tart lingonberry powder in a creamy filling together with a sweet cookie dough makes a good flavor combination. If you like a little tartness in your baked goods, I can recommend these. I made small muffins, but you can make larger ones or bake one large in a square baking pan as well. Have a nice day!


Creamy Lingonberry Powder Cookie Muffins

10 small ones


70 g salted butter, soft

1 dl light brown sugar

0.5 egg

3/4 tsp vanilla extract

1 3/4 dl all-purpose flour

0.5 tsp baking powder


Lingonberry Sauce

75 g crème fraîche 

0.5 egg

1.5 tbsp light brown sugar

1 tsp lingonberry powder

0.5 tsp vanilla extract


Preheat the oven to 175 degrees C. In a bowl, stir together the butter and light brown sugar until combined. Add the egg and vanilla, stir until creamy. Then add the flour and baking powder.. Press half of the dough into muffin cups. To make the lingonberry sauce, stir together the crème fraîche, egg, sugar, lingonberry powder and vanilla extract until combined. Pour over the dough in the muffin cups. Add the remaining cookie dough overtop. Bake for 20-25 minutes, until just set in the center. Store in the fridge. 



Krämiga Lingonpulverkakmuffins

10 små


70 g saltat smör, mjukt

1 dl ljust farinsocker

0,5 ägg

3/4 tsk vaniljextrakt

1 3/4 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver


Lingonsås

75 g crème fraîche

0,5 ägg

1,5 msk ljust farinsocker

1 tsk lingonpulver

0,5 tsk vaniljextrakt


Värm ugnen till 175 grader C. Rör ihop smör och ljust farinsocker i en skål tills allt blandas. Tillsätt ägg och vanilj, rör tills det är krämigt. Tillsätt sedan mjöl och bakpulver. Tryck ut hälften av degen i muffinsformarna. För att göra lingonsåsen, rör ihop crème fraîche, ägg, socker, lingonpulver och vaniljextrakt tills allt blandas. Häll över degen i muffinsformarna. Lägg resterande kakdeg över. Grädda i 20–25 minuter, tills kakan precis har stelnat i mitten. Förvara i kylskåp.