Blåbär-Mandelmassakaka
50 g smör, rumsvarmt
80 g mandelmassa, riven
60 g strösocker
1 ägg
45 g vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
1,5 dl färska blåbär
Värm ugnen till 175 C grader. Klä en form, ca 20 x 15 cm, med bakplåtspapper.
Blanda smör, mandelmassa och socker i en skål. Blanda i ägget. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda till en slät smet. Bred ut smeten i formen. Strö blåbären över smeten. Grädda kakan i 25-30 minuter tills en sticka kommer ut torr. Den kommer fortfarande att vara lite kladdig precis runt bären. Ta ut kakan och låt den svalna.
Blueberry-Almond Paste Cake
50 g butter, room temperature
80 g almond paste, grated
60 g caster sugar
1 egg
45 g wheat flour
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp vanilla sugar
1.5 dl fresh blueberries
Preheat the oven to 175 C degrees. Line a baking pan, approx. 20 x 15 cm, with parchment paper.
Mix butter, almond paste and sugar in a bowl. Mix in the egg. Then add flour, baking powder and vanilla sugar and mix to a smooth batter. Spread the batter into the baking pan. Sprinkle the blueberries over the batter. Bake the cake for approx. 30 minutes until a skewer comes out dry. It will still be a little sticky right around the berries. Take the cake out and let it cool.
0 Comments