Enkla kikärtsbollar med mycket god smak. Jag kryddade med örter, senap och lite chili. Men du kan krydda efter egen smak och det kommer bli gott. Ha en fin dag vänner!

Simple chickpea balls with very good taste. I seasoned with herbs, mustard and some chili. But you can season according to your own taste and it will be good. Have a nice day friends!


Kikärtsbollar


1 burk kokta kikärtor

1 liten röd lök

1 vitlöksklyfta

1 litet ägg

0.5-1 dl ströbröd

2 tsk senap

salt

svartpeppar

torkade örter

chilipulver


Finhacka lök och vitlök och stek i lite smör i några minuter.  Lägg kikärtorna i en matberedare och mixa till en slät puré. Blanda sedan i ägg, 0,5 dl ströbröd alla de övriga ingredienserna. Smeten ska vara ganska fast. Låt smeten svälla i ca 15 min. Rulla till bollar och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda dem i 200 C ugn i ca 20 minuter. 



Chickpea Balls


1 can of cooked chickpeas

1 small red onion

1 clove of garlic

1 small egg

0.5-1 dl breadcrumbs

2 tsp mustard

salt

black pepper

dried herbs

chili powder


Finely chop the onion and garlic and fry in a little butter for a few minutes. Put the chickpeas in a food processor and blend to a smooth puree. Then mix in egg, 0.5 dl of breadcrumbs and all the other ingredients. The batter should be quite firm. Let the batter swell for about 15 minutes. Roll into balls and place them on a baking sheet lined with parchment paper. Bake them in a 200 C oven for about 20 minutes.