Kikärtsbollar
1 burk kokta kikärtor
1 liten röd lök
1 vitlöksklyfta
1 litet ägg
0.5-1 dl ströbröd
2 tsk senap
salt
svartpeppar
torkade örter
chilipulver
Finhacka lök och vitlök och stek i lite smör i några minuter. Lägg kikärtorna i en matberedare och mixa till en slät puré. Blanda sedan i ägg, 0,5 dl ströbröd alla de övriga ingredienserna. Smeten ska vara ganska fast. Låt smeten svälla i ca 15 min. Rulla till bollar och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda dem i 200 C ugn i ca 20 minuter.
Chickpea Balls
1 can of cooked chickpeas
1 small red onion
1 clove of garlic
1 small egg
0.5-1 dl breadcrumbs
2 tsp mustard
salt
black pepper
dried herbs
chili powder
Finely chop the onion and garlic and fry in a little butter for a few minutes. Put the chickpeas in a food processor and blend to a smooth puree. Then mix in egg, 0.5 dl of breadcrumbs and all the other ingredients. The batter should be quite firm. Let the batter swell for about 15 minutes. Roll into balls and place them on a baking sheet lined with parchment paper. Bake them in a 200 C oven for about 20 minutes.
0 Comments