Inspirerad av min mamma har gjort tunna browniechips. Hon brukar baka liknande till mina syskonbarn barnbarnen som är väldigt förtjusta i dem. Och ja dessa blev småsega men samtidigt knapriga. Bitarna i mitten är mera sega jämfört med kantbitarna som är mera knapriga. Två i ett  alltså :) Jättegoda, verkligen!

Inspired by my mother I have made thin brownie crisps. She usually bakes similar for my nieces who are very fond of them. And yes, these are slightly chewy but at the same time crunchy. The pieces in the middle are more chewy compared to the edge pieces which are more crunchy. You get two in one, then :) Really good!


Chewy Brownie Crisps


1 egg white

1 1/4 dl sugar

1/4 tsp vanilla extract

0.5 dl all-purpose flour

2 tbsp cocoa powder

0.5 tbsp cornstarch

0.5 tsp instant espresso powder 

1/8 tsp baking powder

one pinch of salt

15 g butter, melted

 

Preheat the oven to 150°C. Line a baking sheet with parchment paper.

In a bowl, whisk egg white with sugar and vanilla extract until fluffy. Add the dry ingredients and mix until smooth. And then stir in melted butter. Pour the batter on the prepared baking sheet. Spread the batter with a spoon or a spatula evenly into a thin layer. Bake for about 20-25 minutes. Cut them in pieces while warm and then let them cool completely. Brownie crisps are soft when they're warm and they crisp up as they cool.



Sega Brownie Chips


1 äggvita

1 1/4 dl socker

1/4 tsk vaniljextrakt

0,5 dl vetemjöl

2 msk kakaopulver

0,5 msk majsstärkelse

0,5 tsk instant espressopulver

1/8 tsk bakpulver

en nypa salt

15 g smör, smält

 

Värm ugnen till 150°C. Klä en plåt med bakplåtspapper.

Vispa äggvita med socker och vaniljextrakt i en skål tills fluffigt. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda tills det är slätt. Och rör sedan ner smält smör. Häll smeten på den förberedda bakplåten. Bred ut smeten med en sked eller en spatel jämnt i ett tunt lager. Grädda i ca 20-25 minuter. Skär dem varma i bitar och låt dem sedan svalna helt. Browniechipsen är mjuka när de är varma och blir knapriga när de svalnar.