Rabarber & Jordgubbssmulpajer
Smuldeg:
3 dl vetemjöl
1 dl ljust farinsocker
0,5 tsk bakpulver
140 g smör, kallt
1 liten äggula
Fyllning:
rabarber & jordgubbscurd
skivade jordgubbar
Värm ugnen till 175 C grader. Klä en 20 cm x 20 cm fyrkantig bakform med bakplåtspapper eller använd små springformar. I en skål rör ihop mjöl, socker och bakpulver. Tillsätt smöret och äggulan och rör tills blandningen är smulig och liknar våt sand. Tryck ut cirka 2/3 av blandningen i botten av bakformen. Bred på curd och toppa med skivade jordgubbar. Smula resten av degen över. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter, tills smullagret börjar bli gyllene. Låt svalna till rumstemperatur.
Rhubarb & Strawberry Crumb Pies
Crumb Dough:
3 dl plain flour
1 dl light brown sugar
0.5 tsp baking powder
140 g butter, cold
1 small egg yolk
Filling:
rhubarb & strawberry curd
sliced strawberries
Heat the oven to 175 C degrees. Line a 20 cm x 20 cm square baking tin with baking paper or use small springform tins. In a bowl, mix flour, sugar and baking powder. Add the butter and egg yolk and stir until the mixture is crumbly and resembles wet sand. Press about 2/3 of the mixture into the bottom of the baking dish. Spread on curd and top with sliced strawberries. Crumble the rest of the dough over. Bake in the oven for about 20 minutes, until the crumb layer starts to turn golden. Allow to cool to room temperature.
0 Comments