Här har vi brownie 2.0! Krämig, mäktig och saftig med mycket smak av choklad. Att blanda smält choklad i smeten gör att man får lyxigare brownies och jag rekommenderar att använda en mörk choklad, men om du inte gillar mörk choklad fungerar det förstås med annan choklad också. Denna kommer stilla sötsuget. Servera gärna med vaniljglass till! 

Here we have brownie 2.0! Creamy and moist with lots of chocolate flavor. Mixing melted chocolate into the batter makes for more luxurious brownies and I recommend using a dark chocolate, but if you don't like dark chocolate, other chocolates will of course work as well. This will satisfy the sweet tooth. Serve with vanilla ice cream!


Chocolate Brownie


50 g butter

65 g dark chocolate, roughly chopped

1 dl caster sugar

1 egg

0.5 tsp vanilla extract

0.5 dl plain flour

2 tbsp cocoa powder

one pinch of salt


Melt the butter and chocolate. Let cool slightly. Add the sugar and vanilla. Then add the egg and stir well. Then add flour, cocoa powder and salt. Stir gently. Pour the batter into a baking pan, 20 cm x 15 cm, lined with parchment paper. Bake for approximately 20-25 minutes. 



Choklad Brownie


50 g smör

65 g mörk choklad, grovt hackad

1 dl strösocker

1 ägg

0,5 tsk vaniljextrakt

0,5 dl vetemjöl

2 msk 

en nypa salt


Smält smöret och chokladen. Låt svalna något. Tillsätt sockret och vaniljen. Tillsätt sedan ägget och rör om väl. Tillsätt sedan mjöl, kakaopulver och salt. Rör om försiktigt. Häll smeten i en ugnsform, 20 cm x 15 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i cirka 20-25 minuter.