Tzatziki är en klassisk grekisk dip känd för sina uppfriskande smaker och krämiga konsistens. Traditionellt gjord med gurka, yoghurt och örter. Men har du någonsin funderat på att lägga till en twist till denna dip? Som t.ex. rödbeta :) Mycket gott och passande till alla grillkvällar i sommar.

Tzatziki is a classic Greek dip known for its refreshing flavors and creamy texture. Traditionally made with cucumber, yogurt and herbs. But have you ever thought about adding a twist to this dip? Like for example. beetroot :) Very tasty and suitable for all barbecue evenings this summer.


Rödbetstzatziki


2 kokta rödbetor

1 vitlöksklyfta 

1,5 dl grekisk yoghurt

honung eller agavesirap

salt

svartpeppr


Riv rödbetorna grovt och låt rinna av. Pressa vitlöken. Blanda rödbetor och vitlök i yoghurten och smaka av med honung, salt och svartpeppar. Förvara i kylskåp. 



Beetroot Tzatziki


2 boiled beetroots

1 clove of garlic

1.5 dl Greek yogurt

honey or agave syrup

salt

black pepper


Coarsely grate the beetroot and drain. Press the garlic. Mix beetroot and garlic in the yoghurt and season with honey, salt and black pepper. Store in refrigerator.