Rabarber är en stor favorit och jag äter det gärna i alla olika former :) För en tid sedan gjorde jag rabarbercurd och det är en stor favorit. Denna gång gjorde jag curd på både rabarber och jordgubbar.  Rabarber- och jordgubbscurd är perfekt för våren och sommaren. Rabarberns syrlighet och jordgubbarnas sötma skapar en perfekt balanserad smak som är perfekt att bre på rostat bröd, använda som fyllning i kakor, eller till och med bara äta direkt från burken :) Ha en fin dag!

Rhubarb is a big favorite and I like to eat it in all different forms :) Some time ago I made rhubarb curd and it is a big favorite. This time I made curd on both rhubarb and strawberries. Rhubarb and strawberry curd is perfect for spring and summer. The tartness of the rhubarb and the sweetness of the strawberries create a perfectly balanced flavor that's perfect for spreading on toast, using as a filling in cakes, or even just eating straight from the jar :) Have a great day!


Rabarber & Jordgubbscurd


150 g rabarber

120 g jordgubbar

1 dl strösocker

0,5 msk majsstärkelse

1 ägg

20 g smör, rumsvarmt


Skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med sockret. Låt småkoka i ca 10 minuter. Vispa i siktad majsstärkelse och häll sakta i ägget under ständig omrörning. Sjud bladningen i några minuter tills den tjocknat. Ta bort från värmen och blanda i smöret. Häll curden i en ren glasburk och förvara i kylen. 



Rhubarb & Strawberry Curd


150 g rhubarb

120 g strawberries

1 dl caster sugar

0.5 tbsp cornstarch

1 egg

20 g butter, room temperature


Cut the rhubarb and strawberries into small pieces and put them in a saucepan with the sugar. Let simmer for about 10 minutes. Whisk in sifted cornstarch and slowly pour in the egg, stirring constantly. Simmer the curd for a few minutes until it thickens. Remove from the heat and mix in the butter. Pour the curd into a clean glass jar and store in the fridge.