Rabarber & Jordgubbscurd
150 g rabarber
120 g jordgubbar
1 dl strösocker
0,5 msk majsstärkelse
1 ägg
20 g smör, rumsvarmt
Skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med sockret. Låt småkoka i ca 10 minuter. Vispa i siktad majsstärkelse och häll sakta i ägget under ständig omrörning. Sjud bladningen i några minuter tills den tjocknat. Ta bort från värmen och blanda i smöret. Häll curden i en ren glasburk och förvara i kylen.
Rhubarb & Strawberry Curd
150 g rhubarb
120 g strawberries
1 dl caster sugar
0.5 tbsp cornstarch
1 egg
20 g butter, room temperature
Cut the rhubarb and strawberries into small pieces and put them in a saucepan with the sugar. Let simmer for about 10 minutes. Whisk in sifted cornstarch and slowly pour in the egg, stirring constantly. Simmer the curd for a few minutes until it thickens. Remove from the heat and mix in the butter. Pour the curd into a clean glass jar and store in the fridge.
2 Comments
Men du, så gott!
ReplyDeleteTack Erika :)
Delete