Påsken närmar sig med stormsteg och här i Amsterdam har vi redan haft varmare väder så man känner av våren redan. Fåglarna kvittrar, träden grönskar och solen tittar farm nu och då och värmer så skönt. Dessa muffins är en hyllning till våren :) och är inte alltför söta, vilket jag vet att många uppskattar. Men man kan förstås tillsätta mera sirap, men våga testa så vet du. Ha en fin dag!

Easter is fast approaching and here in Amsterdam we have already had warmer weather so you can feel spring already. The birds are chirping, the trees are green and the sun peeks out every now and then and warms so nicely. These muffins are a celebration of spring :) and are not too sweet, which I know many people appreciate. But of course you can add more syrup, but dare to try and you might like it. Have a nice day!


Lemon Muffins, not so sweet


2 tbsp coconut oil , melted

2 tbsp agave syrup

1 small egg

0.5 dl Greek yogurt

0.5 tsp vanilla extract

2 tsp lemon juice

zest from 0.5 lemon

1 1/4 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt


lemon curd


Preheat the oven to 175°C. In a bowl stir together the melted and cooled coconut oil, agave syrup, egg, greek yogurt, lemon juice, lemon zest and vanilla extract. Add the flour, baking powder and salt. Stir just until combined. Spoon the batter into muffin cups. Make a dwell in each and fill with some lemon curd. Bake for about 15 minutes. Remove from the oven and allow to cool.



Citronmuffins, inte så söta


2 msk kokosolja, smält

2 msk agavesirap

1 litet ägg

0,5 dl grekisk yoghurt

0,5 tsk vaniljextrakt

2 tsk citronsaft

skal från 0,5 citron

1 1/4 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


lemon curd


Värm ugnen till 175°C. I en skål rör ihop den smälta kokosoljan, agavesirap, ägg, grekisk yoghurt, citronsaft, citronskal och vaniljextrakt. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Rör bara tills allt blandats. Häll smeten i muffinsformar. Gör en grop i varje och fyll med lite lemon curd. Grädda i ca 15 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna.