Jag gör ofta nyttiga bollar på dadlar, havregryn och nötsmör. Så goda och passar bra till eftermiddagskaffet. Denna gång lyxade jag till dem genom at doppa dem i mörk choklad. Mums! 

I often make healthy balls out of dates, oats and nut butter. So tasty and goes well with afternoon coffee. This time I made them extra delicious by dipping them in dark chocolate. Yum!


Chocolate Coated Bliss Balls


130 g soft pitted dates

70 g oats

70 g peanut butter, natural and smooth

one pinch of flaky salt


melted dark chocolate


Add all ingredients to a food processor and process until it forms a dough. If the dough is dry add some water. Shape into balls. Put them in the fridge while you melt the chocolate. Dip each ball in the melted chocolate. Allow to harden and store in the refrigerator.



Chokladdoppade Jordnötssmörbollar


130 g mjuka urkärnade dadlar

70 g havregryn

70 g jordnötssmör, naturell och slät

en nypa flingsalt


smält mörk choklad


Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa tills det bildar en deg. Om degen är torr tillsätt lite vatten. Forma till bollar. Ställ dem i kylen medan du smälter chokladen. Doppa varje boll i den smälta chokladen. Låt stelna och förvara dem i kylskåp.